Mediul face un om dintr-o maimuţă

Mediul – din momentul în care maimuţa a coborât din copac şi a devenit o fiinţă umană – este totul. Aceasta a fost scris în cartea Arborele vieţii de Ari, 400 de ani înainte de Darwin. Din acel moment, au devenit nu numai o ceată de maimuţe, dar s-au transformat într-un soi de “societate”, o societate de indivizi. În acest sens, fiecare este o personalitate în sine, toată lumea este conectată împreună şi există diferite tipuri de legături unice între cei care evoluează tot timpul.

Este vorba despre o alianţă pentru binele unui anumit scop: lupa împotriva animalelor de pradă, lupta împotriva altor bande de maimuţe şi aşa mai departe. Astfel, o structură socială a început să evolueze tot mai mult. Evoluţia umană este posibilă doar în funcţie de mediu!

Există legende privind existenţa unui Bigfoot în Himalaya. Dar, de ce îl descriem ca un om sălbatic de doi metri şi jumătate, acoperit de păr şi nu ne gândim că el poate să fie subtil, frumos şi bun? Pentru că trăieşte singur! Poate că el are o familie, dar este, încă, o formă de existenţă la nivelul animal şi nu o societate umană.

Prin urmare, dacă aţi ales un anumit mediu, trebuie să vă integraţi. Trebuie să trezească gelozia tot timpul, este mijlocul cel mai eficace. Este necesar să fii gelos pe ceilalţi, cât de mult au avansat, faptul că sunt activi, aleargă peste tot şi menţin importanţa scopului. Dacă începeţi să fiţi gelos pe ei, atunci cu siguranţă veţi reuşi.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 15.11.2013, Shamati 64, “De la Lo Lishma la Lishma”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: