Mergand pe drumul nostru catre Creator

Singurul mod in care poti verifica starea spirituala este de a verifica conexiunea ta cu grupul. Pentru a ne da noua oportunitatea de a ne dezvolta corect in grup, Creatorul ne permite sa simtim prezenta unei forte inalte, dar El Insusi ramane ascuns, astfel incat noi ne putem crea un model al Lui in interiorul unitatii noastre.

Revelandu-se si ascunzandu-se in mod repetat, El ne trezeste, pentru a simti nevoia de a-L dezvalui in punctul nostru de unitate, chiar din ascunderile Lui. Nu il pot vedea pe Creator in avans, asa cum vad orice scop in lumea aceasta.  Ascunzandu-se, Creatorul ne da posibilitatea de a ne crea imaginea Lui, analizand calitatile eu si grupul, si de asemenea, eu si Creatorul.

Discernem si evaluam aceste calitati, in timp ce ne facem drum catre El, simtind ce este in jur si dand forma la ceva ce este un mister, chiar si pentru noi insine. Gradual, in timp ce ne formam sistemul spiritual in noi, ne folosim dorintele noastre si forta Creatorului, Lumina. Astfel, cream din ele imaginea Creatorului.

Pentru ca noi il cream pe El in interiorul intunericului, fara un exemplu vizibil pe care l-am putea copia, ajungem sa-L dezvaluim, sa-L intelegem si sa-L percepem. In acest fel devenim, cu adevarat, egali cu El.

Toate obstacolele pe care le primim, care sunt crude, in intelepciunea lor sunt lectii pe care Creatorul le-a planuit pentru noi, ca un instructor care isi ridica discipolii. Construim un sistem interior al guvernarii prin daruire: sistemul ecranului si al Luminii Reflectate. Chiar reflexia ne permite sa devenim similari cu Creatorul si sa adoptam aceleasi calitati.

In acest fel, o persoana devine, gradual, om – similar cu Creatorul.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala, 14.09.10, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: