Metoda corectiei in linia mijlocie

Inainte de Baal HaSulam au fost doua metode de corectie (sau al studiului Cabalei): prin minte (metoda lui ARI) si prin inima (metoda lui Baal Shem Tov). Baal HaSulam a luat ambele abordari si le-a unit intr-una de mijloc, a treia linie, creand o metoda simpla, efectiva si precisa care este potrivita pentru sufletele moderne. Este singurul mijloc care ne da noua posibilitatea sa dobandim corectia.

Partea stiintifica a Cabalei este bazata pe Ari, in timp ce munca interioara vine de la Baal Shem Tov. Baal HaSulam a scris cartea Talmud Eser Sfirot (Studiul celor Zece Sfirot), bazata pe Arborele Vietii a lui Ari, adaptand-o generatiei noastre. Totusi, daca privesti intreaga sa invatatura in mare, atunci cele patru lucrari, Talmud Eser Sfirot, Panim Meirot, Prefata la Intelepciunea Cabala si Preafata la Comentariul Sulam sunt dedicate fizicii Lumi Superioare si sunt bazate pe invataturile lui Ari, in timp ce articolele sunt dedicate muncii interioare a persoanei si sunt bazate pe metoda lui Baal Shem Tov.

Lumina Corectiei vine la noi in timp ce studiem fizica Lumii Superioare, dar ea vine numai prin grup. Daca grupul nu este organizat corect, nu studiaza impreuna si nu doreste sa se uneasca, atunci este imposibil sa atraga Lumina. Grupul este magnetul care atrage Lumina care Reformeaza. Si trebuie sa aiba o forma care sa-l faca gata pentru corectie. Toti trebuie sa o astepte!

Trebuie sa descoperim doua lucruri: 1) raul nostru si lipsa de unitate, 2) starea dorita, starea de conexiune universala. Trebuie sa ne asteptam ca vom trece de la prima stare la a doua cu ajutorul fortei numita Lumina care Reformeaza. Grupul este obligat sa inteleaga asta foarte clar, deoarece, altfel, ce tip de Lumina ar fi capabil sa atraga? Vasul spiritual sau dorinta trebuie sa preceada Luminii.

De aceea toate creatia a fot creata si de aceea se dezvolta pana la Lumea Infinitului: Este pentru a crea nevoia de a-L descoperi pe Creator in creatie. Nu ni se cere sa-l descoperim pe Creator sau Lumina! Trebuie sa descoperim creatia! Trebuie sa intelegem faptul ca creatia nu a fost creata pentru a ramane un punct si a trai ca un animal. Mai degraba, destinul ei este de a deveni un individ independent care are liber arbitru. De aceea, dorinta noastra trebuie sa vina prima, intotdeauna (Kli Kodem Le Or-Vasul, inainte de Lumina).

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 9.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: