Metoda de a rezolva toate contradictiile

Intrebare: Care este, in principal, esenta metodei pe care doresti sa o transmiti in intreaga lume?

Raspunsul meu: Este metoda caii de organizare corecta a societatii umane. Acum societatea este divizata si simte nevoia de a se reuni. Cu toate acestea, nu are metoda de a atinge unitatea.

Toata lumea intelege ca egoismul nostru ne distruge si nu mai avem incotro merge. Nu ne-a mai ramas de ales nicio alta metoda. Intreaga noastra istorie si intreaga cale pe care am strabatut-o ne-au adus la intelegerea ca nu putem face nimic pentru a influenta natura umana. Toate studiile arata ca suntem complet egoisti si fiecare persoana se gandeste numai la ea insasi.

Cu toate acestea, nu mai putem inainta in acest mod. Ego-ul este in continua crestere, in timp ce lumea in care traim forteaza pe toata lumea sa fie interconectata. Natura ne-a impins catre aceasta conexiune stransa, dar noi, inca ne straduim sa facem opusul, sa ne separam cat de mult putem. Nu avem nicio cale de a echilibra aceste doua forte care sunt opuse una fata de cealalta: ego-ul nostru, care ne separa unii de altii, si forta naturii, care ne preseaza si ne inlantuie pe toti impreuna, ca intr-o inchisoare.

Ne aflam intr-o camera mica in care noi toti ne uram reciproc. Situatia devine de nesuportat si nu intelegem: Ce ar trebui sa facem in continuare?

Omenirea dezvaluie treptat, aceasta stare de lucruri. Pe de alta parte, Stiinta Kabalei a fost dezvaluita, ca fiind metoda care ofera o cale de a rezolva contradictia si transformarea acesteia in perfectiune. Asta este posibil numai cu ajutor din afara, Forta Superioara, care nu exista in planul realitatii noastre.

Pare nerealist pentru tine, deoarece forta aceasta, care poate corecta starea noastra nu provine din lumea noastra. Cu toate acestea, o putem descoperi si folosi, la fel ca pe celelalte forte ale naturii de care nu stiam in trecut, dar am aflat despre ele si acum le folosim.

 Din partea a treia Lectia zilnica de Kabbalah 28.04.10, Baal HaSulam, Articolul Matan Tora (Daruirea Torei)

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed