Metoda de prima mână

Cabalistii diferă unul de altul  prin gradele lor de dezvoltare, gradele lor de înţelegere şi de realizare. Desigur, acest lucru este, de asemenea, referitor la tipurile de suflete care vin în jos, la lumea noastră, în fiecare generaţie.

În profeţia lui, Baal HaSulam scrie că Creatorul i-a zis: „Ia aceasta sabie in mana ….” În esenţă, această sabie este un semn că Creatorul i-a dat puterea de a corecta enorma dizarmonie umana. ” Lucrurile bune se vor întâmpla prin tine pentru ca, pana acum, nu am avut nici un om asa de credincios ca tine…”

Într-una din scrisorile sale, Baal HaSulam scrie că Ari este un mare Cabalist care a dezvăluit metoda de corecţie pentru noi. Suntem în imposibilitatea de a aprecia înălţimea lor adevărată. De exemplu, în conformitate cu Baal HaSulam, rabinul Akiva a fost natural mai mare decât Rashbi. Cu toate acestea, Rashbi a descoperit mai mult pentru noi decât Rabbi Akiva şi el este mai valoros în ochii noştri, deoarece primim mai mult din instruirea lui.

De asemenea, Ari este si el extrem de mare şi important pentru noi. El a dezvoltat metoda corecţiei noastre, deoarece sufletul sau apartine de tipului Mesia, fiul lui Iosif (Mashiach ben Josef). Baal HaSulam scrie că, de atunci, nu a existat o singură persoană care a fost capabila să înţeleagă pe deplin metoda de Ari. Au fost mulţi înţelepţi, dar Baal HaSulam a fost primul care sa merite primirea sufletului lui Ari.

Acest lucru nu depinde de punctele forte ale persoanei, înţelepciune, sau chiar de eforturile sale în studiu. Acest lucru este activat de scopul interior evocat de către sistemul de suflete, şi acesta este motivul pentru care Baal HaSulam spune că el pur şi simplu o merită, în timp ce mulţi alţii înaintea lui nu au făcut-o.

Noi nu înţelegem acest lucru. Noi vedem doar că într-un fel sau altul, fiecare persoană din lume are propriului său destin, care este menţionat ca propriul sau „noroc”, radacina sa. Trebuie să fim fericiti că am primit instrucţiuni de la o persoană care a fost noua incarnare a sufletului lui Ari, în scopul de a ne da metoda corecţiei în timpurile moderne.

Acesta este motivul pentru care utilizam operele lui Baal HaSulam. Când vă pregătiţi pentru lecţie, este foarte important să simţi că sunteţi pe cale de a studia sursa primară, sursa cea mai mare şi cea mai autentica.

Chiar dacă noi nu înţelegem lumea spirituală, uneori ni se pare ca cineva a ajuns norocos în lumea fizica, ca şi cum a fost favorizat de soarta. Succesul cere o mulţime de putere şi de efort pentru unii, iar norocul pare a fi zâmbind pentru alţii.

Potrivit Cabalei, noi înţelegem că aceasta vine de la radacina sufletului cuiva. Aceasta este motivul pentru care meritul unui profesor ca Baal HaSulam este un motiv de mare bucurie şi o bază pentru siguranta. Noi primim ajutor de la un suflet special care lucreaza ca un mijloc pentru Creator, spre a ne influenta si spre a ne conecta cu El.

În final, vom primi putere de sus, prin întregul sistem de suflete corectate şi ne vom asigura că o vom trece catre sufletele necorectate, pentru fiecare persoană care nu a găsit încă contactul cu forta care ne corectează şi ne împlineste.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 2/28/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: