Mica Lume Pierduta

Intrebare: Ce anume ar trebui sa facem pentru a ne conecta cu dorintele oamenilor? Este indeajuns sa dorim?

Raspuns: Avem nevoie de actiuni practice pentru ca cel putin sa explicam fiecarei persoane de ce el sau ea se simt rau. Este similar cu felul in care ne purtam cu copiii mici. Daca un copil se raneste si plange, trebuie sa ii explicam in primul rand motivul pentru care acest lucru s-a intamplat astfel incat pe viitor sa stie sa se fereasca. Apoi trebuie sa ii explicam cum sa indrepte ce s-a intamplat si cum sa aiba succes in mod special datorita acestor greseli.

Acum intreaga lume se gaseste intr-o situatie speciala in care forta superioara devine revelata ei- conexiunea dintre noi toti. Intre timp, unmanitatea nu este pregatitat pentru asta; nu ii corespunde prin proprietatile sale. Prin urmare, reteaua care se extinde asupra noastra ne da sentimentul  spargerii, dezastrului, si criza, si ca nimic nu lucreaza pentru noi, nimic nu este clar; totul este in ceata, intr-o stare de confuzie.

Deci in primul rand, trebuie sa explicam unui copil mic pierdut de ce au loc toate acestea precum si intregul proces. Unii vor incepe sa inteleaga mai repede, altii mai tarziu. In general, acest lucru este numit recunoasterea raului, primul stadiu al corectiei. Unei persoane i se spune: Priveste, de aceea te simti rau!

Si acum haideti sa vedem ce trebuie sa facem pentru a ne simti bine. Daca ramaneti in starea prezenta si nu faceti nici un efort pentru a va aduce in corespondenta cu reteua care ne este revelata, nu veti ajunge la o viata buna.

Si aici metoada, intelepciunea Cabalei, iese la lumina, si explica persoanei motivele raului si cum poate fi acesta evitat.Noi incepem sa realizam treptat ca asta depinde de buna conectare dintre toti oamenii, sau asa numita garantie reciproca deoarece astfel ne aducem noi insine la corespondenta cu aceasta retea.

Cu cat ne vom potrivi mai bine, cu atat ne vom simti mai bine. Cel putin, de la o senzatie rea, vom ajunge treptat sa ne apropiem de o senzatie buna.

Si daca vom avansa chiar si mai mult, atunci, este posibil sa ne pregatim pentru revelarea acestei retele astfel incat sa mergem din succes in succes. Totul depinde de pregatirea noastra.

Din partea 1 ectia Zilnica de Cabala 8/30/2011Shamati #110

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed