Miracolul Hanuka

Un miracol este o conexiune pe care nu o intelegem, intre o actiune si un rezultat; este atunci cand actiunile noastre provoaca brusc un rezultat complet neasteptat dar maret. Acesta este intelesul versului “Am cautat si am gasit”. Trebuie sa facem eforturi in timpul studiilor si sa incercam sa gasim tot ceea ce s-a discutat sau se discuta in interiorul nostru. Dar ceea ce vom gasi va fi complet neasteptat, chiar daca vorbim despre asta si asteptam sa se intample. Cand o vom primi, vom fi socati de cat de incapabili am fost in a ne imagina corect ceea ce vom gasi! Din acest motiv numim asta un miracol.

Ce este vasul cu ulei ce trebuie sa-l aprind? Se refera la calitatea ce trebuie s-o gasesc in interiorul meu. Uleiul, combustibilul este dorinta mea de a ma delecta. Trebuie sa inteleg cum sa-l aprind, cum sa fac un nou fitil folosindu-mi eforturile asa incat fitilul sa iasa in afara. Fitilul este opozitia mea fata de a-mi folosi dorinta direct, de a primi pentru binele meu; vreau sa-l folosesc intr-o forma echivalenta cu a Luminii. Din acest motiv am scos fitilul in afara dorintei care include o bucatica din dorinta mea de a primi, dar doar atat cat sunt capabil de o face similara cu a Luminii si de a-mi anula egoismul. Sunt gata sa-l folosesc pentru binele celorlalti.

Pentru moment pot sa daruiesc doar un fitil subtire, mic. Si trebuie ca in mod constant sa verific ca nu fac asta doar pentru binele meu. Ma gandesc constant ca am ajuns sa daruiesc pentru binele celorlalti, dar se sfarseste daca nu fac asa. Asta se intampla de fiecare data pentru ca descopar constant noi dorinte egoiste in interiorul meu. In acest fel, le discern treptat pe toate pana cand creez, in sfarsit, un fitil in interiorul meu – o linie subtire (Kav Dak) a dorintelor mele, ce se intinde de la mine pana la Creator. Capatul superior sau calitatea acestui fitil este similara cu a Luminii, si din acest motiv lumineaza si intunericul straluceste ca Lumina.

Daca pot sa-mi imaginez aceasta stare in interiorul meu, in interiorul dorintelor si calitatilor mele, asta inseamna ca sunt deja acolo. Asta simbolizeaza sosirea lui Hanuka, Sarbatoarea Luminii.  O lumanare mica ce arde in mine. In interiorul enormei mele dorinte egoiste, exista o mica parte unde altruismul lumineaza.

Aceasta parte a dorintei tanjeste sa se bucure impreuna cu Lumina care este capabila sa straluceasca in ea, si care se numeste sufletul meu. Este foarte mic pentru moment, dar daca continui sa-mi corectez dorinta uriasa, o transform pe toata, treptat, in Lumina.

Toata munca noastra spirituala se afla in a gasi toate aceste calitati in interiorul nostru.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed