Momentul adevărului

Întrebare: De ce a fost ascunsă Înţelepciunea Cabalei timp de milenii?

Răspuns: Înţelepciunea Cabalei a fost ascunsă pentru mii de ani pentru ca dezvoltarea noastră egoistă în această lume să ajungă la ultima limită. Am ajuns la acesată stare când fiecare din noi, fiind un izolat egoist, a trecut prin aspiraţiile egoiste pentru mâncare, sex, familie, sănătate, faimă, putere, şi cunoaştere, iar acum simte că nicio plăcere pământească nu poate sa il mai umple.

Aceasta este problema dezvoltării egoiste, nu contează cât de mult avansăm în egoismul nostru, nu vom înceta să ne simţim neîmpliniţi. De altfel, eu nu sunt capabil să mă împlinesc în egoul meu fiindcă plăcerea cu care eu încerc să-mi umplu dorinţa stinge imediat această dorinţă datorită opoziţiei lor, ca într-un scurt circuit.

Dorinţa este o lipsă de împlinire, un „minus”, în timp ce plăcerea este împlinire, un „plus”. Venind în contact, se anulează unul pe altul. Din acest motiv, instantaneu, când primim vreo satisfacţie de la mâncare, sex, sau alte plăceri pământeşti, simţim că dorinţa începe să se diminueze.

Dar, în orice caz, toate încercările noastre de a primi plăcere din mâncare, sex, familie, sănătate, cinstire, putere sau cunoaştere, au fost necesare. Acum, trebuie să ne înălţăm de la această stare egoistă la treapta de unitate între noi. Astfel, pe o treaptă foarte mică sau mică, putem deja să admitem că această viaţă nu ne aduce plăcere şi, în final, ne simţim goi, un „minus”.

Apoi, ne îndreptăm spre o nouă fază. Descoperim că fiecare celulă a organismului general este capabilă să existe numai în conexiune cu celelalte. De aceea Înţelepciunea Cabalei a fost ascunsă până când a apărut necesitatea presantă de unitate.

Astăzi, în toate sferele vieţii noastre descoperim că suntem cu toţii legaţi împreună şi nu putem scăpa din interdependenţa noastră globală. Niciodată de-a lungul istoriei, oamenii nu s-au simţit atât de dependenţi unii de alţii. De aceea a fost anume acum deschisă Înţelepciunea Cabalei, pentru a prezenta metoda unificării corecte.

Din Lecţia nr. 1 de la Convenţia We! 4/1/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: