Motivul Pentru Care Ne-am Adunat Aici

Scopul nostru este să ne ridicăm la nivelul uman. Acest lucru este posibil numai datorită maretiei Creatorului, pe care noi nu o vedem in intunericul in care ne aflăm. Dar chiar aflandu–ne in cadrul nostru intunecat putem stabili noi valori ce nu au nici un fundament egoist.

Noi considerăm că aceste valori sunt total nejustificate , de vreme ce nu pornesc din ego-ul nostru. Dar fundamentul spiritual este deasupra ego-ului, ca si Sefira de Yesod care este mai presus de Sefira de Malchut. Deci totul depinde de fundamentul pe care il alegem:este doar praful inanimat sau praful din pamant (Adamah) in care deja se insamantează (Domeh) partea superioara, precum omul(Adam), in analogie cu Creatorul?

Totul depinde de prioritatile noastre, de ce consideram noi că este important. Incepem prin a ne juca cu importanta Creatorului, a profesorului, a grupului,s scopului, si devine cel mai important si mai serios joc in cadrul grupului. Daca ne raportăm numai la ego-ul nostru, la dorinta noastra, vedem numai intunericul. Ego-ul creste contant, incluzand si intunericul din el. Dar daca in cadrul intunericului dezvoltăm măretia scopului comun, toata lumea primeste combustibil si energie pentru a avansa prin intuneric.

Aceasta inseamnă că in locul avansarii manati de bătul de la spate, alegem singuri să fim dusi mai departe către maretia superioară, măretia atributului dăruirii, a ajutorului reciproc, a conexiunii, a iubirii, si a tuturor valorilor supreme ce sunt specifice naturii Creatorului.

Acesta este scopul pe care este bazat grupul Kabalistic , in asa fel incat să isi pastreze scopul, baza, cu din ce in ce mai multă acuratete. Numai oamenii care pot avansa in acest mod ar trebui să se alature. In aceasta consta puterea noastra, caci noi dorim să obtinem similaritate cat se poate de mult cu Lumina, să crestem in inaltime , nu in latime.

De aceea ne-am adunat aici – să stabilim o societate unde fiecare dintre noi urmează spitul dăruirii catre Creator . Pentru a obtine dăruirea către Creator trebuie să incepem cu daruirea către om, care este numită „ iubirea pentru ceilalti”. ( Din „Scopul Societatii”, Rabash)

Din prima parte a Leccției zilnice de Cabala 10/09/12, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed