Mozaicul care conduce la perfecţiune

Ne aflam la inceputul unei scări, într-o stare opusă Infinitului, pe care trebuie sa-l atingem. Ascensiunea noastră pe treptele acestei scari apare ca un rezultat a doua forte active: forta dorinţei noastre şi Lumina.

La fiecare nivel al acordului nostru, trebuie să aratam o dorinta si mai mare pentru conectare, şi apoi, în măsura dorinţei noastre, lumina acţionează asupra noastră şi ne conectează unul cu altul. Noi facem o jumătate din acţiune, care se numeşte „o jumatate de siclu”, iar Creatorul cealaltă jumătate, după cum este spus: „O rugăciune face  jumătate din muncă”, „Creatorul o va termina pentru mine”.

Noi doar încercam să ne conectam unul cu altul, iar Lumina vine- şi îndeplineşte această unire dintre noi. La un nivel mai înalt, vom experimenta o presiune si mai mare, astfel incat ne vom conecta chiar si mai mult, iar apoi, încă o dată Lumina va veni pentru a ne conecta.

Acesta este modul în care vom obţine o conexiune mai mare prin ascensiunea pe treptele scării până când vom ajunge la unitatea totală. În esenţă, acesta este intregul proces prin care noi trebuie să trecem.

Acest proces conţine munca practica, atunci când trebuie să stam fizic împreună la mese, să participam la diferite evenimente şi proiecte de diseminare. Cu toate acestea, activitatea principală în corecţie se întâmplă atunci când studiem şi dorim să atragem Lumina care reformeaza, astfel încât aceasta va crea o legătură între noi.

Trebuie să ne dorim să ne conectam, cu scopul de a atinge daruirea si spiritualitatea, iar apoi Lumina ne va influenta. Cu toate acestea, este mai eficient atunci când cerem acest lucru în momentul cand studiem si ne dorim sa ne conectam şi să atragem Lumina. La urma urmei, atunci când citim cuvintele surselor care ascund Lumina, suntem în acelaşi loc, aceeaşi stare ca si Lumina şi aceasta este aproape de noi.

Nu contează cât de mult înţeleg în timp ce citesc textul, deoarece eu sunt încă în imposibilitatea de a intelege cu adevarat pana cand ne conectăm. Cu toate acestea, inca de la primul nivel al conexiunii,  voi înţelege ceea ce am citit- datorită faptului că Lumina ne va conecta. Aceasta va conecta toate formele noastre diferite într-un mozaic. Din acest mozaic voi dezvălui o imagine a gradului spiritual, iar  în această imagine nouă voi dezvălui ce am citit in cartile cabalistice.

Vom începe sa ascendem la un nivel superior, adica vom obţine dorinte egoiste si mai mari. Va trebui în continuare sa ne conectam, iar acesta va fi un nivel mai complex şi inalt de conectare. Vom cere mai multa Lumina, aceasta ne va conecta şi un mozaic nou se va forma între noi.

Cu toate că nu ni se pare ca ne schimbam, ceea ce se va schimba sunt dorinţele noastre egoiste, intenţiile noastre şi eforturile noastre de a ne conecta mai presus de dorintele noastre egoiste. În legătura dintre noi, vom descoperi un mozaic diferit, o imagine diferită şi mai înalta, iar în cuvintele Zoharului vom dezvălui o nouă stare interioară, una care este mai înălţata şi mai detaliata.

Dorim să ne conectam precum piesele mozaicului, dar textul ne spune despre o stare în care suntem deja conectati şi indiferent pe ce nivel suntem, textul ii corespunde întotdeauna. Din acest motiv, cand citim Zoharul, trebuie să cerem ca corecţia să aibă loc chiar atunci, datorită Luminii ascunse în el.

Din partea a 2-a a Lecţiei zilnice de Cabala 10/14/2011, Zohar-ul

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed