Muscatura sarpelui, salvatoarea vietii

In articolul sau”Exil si Rascumparare”, Baal HaSulam scrie ca Israel (omul care il cauta pe Creator) nu-si poate gasi linistea intre “celelalte popoare” (dorintele lumii), pana cand, in interiorul lui nu intra urmatoarele: “Si de acolo vei ravni la Creator, si o saL gasesti, pentru ca o sa-L cauti cu toata inima ta si cu tot sufletul tau”.

Pana cand nu vei avea o astfel de cerinta, nu vei avea nicio sansa sa scapi din Egipt, ci numai cu aceasta dorinta clara (concreta), iti vei castiga libertatea. Numai dorinta ta de a ramane in Egipt este pazitorul care te tine acolo.

De aceea cele 10 nenorociri din Egipt sunt necesare. Caci pentru a fi nascut, cineva trebuie sa simta o mare jinduire pentru urmatorul grad, adica, sa-ti doresti cu ardoare ce este in afara inca de cand esti inauntru.

Este ca si cum in interiorul tau ar fi doua dorinte complet opuse. Ele nu se pot impaca, dar tu ajungi la un punct in care el sunt aproape conectate, si acesta este momentul in care strapungerea se intampla. Forta celui de Sus te expulzeaza si te arunca in gradul urmator conform principiului “Am ajuns si am gasit” (Igati Ve Maţati).

Intr-adevar, ai primit punctul de precontact intre dorinta ta din starea ta curenta, si starea urmatoare. In natura este imposibil ca dorinta de primire sa faca contact cu dorinta de daruire (influenta). De aceea, cand are loc aceasta tranzitie in interiorul tau, Creatorul completeaza munca (muscatura sarpelui), iar tu te nasti in gradul urmator.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala din 11/2/10 “Exil si Rascumparare”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: