Mutarea rapida din stadiul de ascundere

Un incepator este predispus la lupta cu obstacolele şi la încercarea de a le muta din drum. El nu este în măsură să se conecteze la Creator prin aceste obstacole şi încă nu poate vedea că tot ceea ce i se întâmplă în viaţa vine de la El.

De aceea, el împinge obstacolele din cale în egoismul său şi se enervează pe alţii, în timp ce doreste să-si facă o viata frumoasa, usoara, aşa cum se obişnuieşte printre toţi acei oameni din lume care nu simt încă legătura cu Creatorul. Acestia sunt primii pasi în activitatea noastră.

Dar, după ce o persoană a depus efort pentru a intra in grup, conectandu-se cu învăţătorul şi cărţile, Lumina începe să-l afecteze mai puternic. Şi chiar dacă el nu simte, vede cum se schimbă interior. De fapt, el începe să observe legătura sa cu puterea conducatoare, cauza a tot ceea ce se întâmplă în jurul sau, forţa care există undeva în natură, în interiorul sau, şi evocă dorinţele şi gândurile sale.

Există un factor guvernant interior în ea  şi o persoană începe să stabilească o legătură cu acesta, în timp ce încerca să înţeleagă de ce El face toate acestea, în ce scop, şi cum ea ar trebui să răspundă la aceasta? O persoană traieste pentru foarte mult timp până când ajunge la senzaţia că totul în jur este declansat de unele cauze interne insuflate de Creator. Şi apoi, ea înţelege că trebuie să pună destul de un efort în grup, diseminare şi studiu, în scopul de a trece prin această etapă de ascundere mai repede.

Şi atunci când ea nu mai uită că totul vine din forţa internă, care-o trezeşte şi-o ghidează, munca ei devine mai conştientă, precisa şi practica. Astfel, ea acumuleaza treptat, dorinta necesara pentru a-L descoperi pe El, care organizează lumea din jurul nostru, astfel încât aceasta conectare ascunsa este dezvăluita în cele din urmă.

Dar există mai mult de lucru după aceea, muncă care continuă până la sfârşitul corecţiei prin obstacole. Singura întrebare este: Cât de repede va incepe o persoană să-i recunoască şi să-i utilizeze ca ajutor pentru a realiza o conexiune, adeziune, cu Creatorul?

La urma urmei, Lumina ilumineaza dorinta noastra necorectată, dezvăluind straturile sale mai profunde şi interioare cu fiecare nou grad. Acesta este singurul lucru care ne determină să simtim durerea. Dar durerea este simptomul unei boli, desfăşurarea egoismului, corupţia! Numai atunci primim o oportunitate de a ne corecta şi judeca pe noi înşine şi lumea la o scară de merit.

Prin urmare, este necesar sa lucram la noi insine, în scopul de a justifica orice stadiu pe care începem să-l simtim mai profund, mai puternic şi mai iritant. Cu cat mai mult avanseaza o persoană, cu atat mai mari şi mai profunde ii sunt prezentate obstacolele şi cu atat mai puternice sunt loviturile. Dar, în acelaşi timp, ea începe să înţeleagă ce se întâmplă, chiar dacă cel drept, de asemenea, cade şi devine un „păcătos”, astfel încât ea poate să crească şi să devină dreapta din nou.
Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 5/6/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: