Nasterea intentiei sau MAN

Dorinta de a ne bucura este material noastra, in timp ce intentia este forma sa. Totusi, nu ai intentia sau forma pana cand dorinta de a te bucura intalneste Lumina Superioara si construieste forma in timpul acestei intalniri.

Nu poti obtine singur dorinta pentru Creator. Tu doar te intorci inspre Cel de Sus cu cererea ta (ridici MAN), si apoi MAD, NHY a Celui de Sus impreuna cu Lumina Reflectata coboara de Sus. Si cand Lumina Reflectata a Celui de Sus se imbraca in materia ta, iti da astfel forma.

Partea de jos (NHY) a Celui de Sus care imbraca pe cel de jos ii creaza forma. Intre timp, cel de jos singur nu poate face nimic decat sa ceara : ‘’Da-mi forma daruirii’’ ! Dar este decizia Celui de Sus ce forma va fi, si din acest motiv trebuie singuri sa ne anulam.

De aceea grupul poate sa imi dea dorinta de a primi forma Celui de Sus, totusi, nu grupul decide asta pentru mine ; doar ridica aceasta nevoie in mine. Si cand ii cer Celui de Sus, sa ridice MAN, nu ii ordon punctul meu de vedere. Daca am insistat sa am o anumita forma, nu ar fi fost daruire.

In completare, Reshimo (genele informationale) care determina cererea mea este deja in mine. Ridicand MAN, ridic Reshimo, acea gena, asa incat Cel de Sus poate face Zivug: unirea partilor masculine si feminine ca si la conceperea unui copil. Aceasta unire se intampla Sus, in timp ce eu deja am primit o forma deja gata care o produce.

Toate formele mele sunt deja inscriptionate in mine, in lantul meu Reshimo. Eu nu imi determin soarta, ci doar stabilesc pentru mine forma tranzitiei de la o forma la alta: ori pe calea Luminii ori pe calea suferintei. Totusi, formele sunt deja fixate ; sunt definite de radacinile sufletului meu si coboara in aceasta lume. Trebuie sa ma ridic din nou urmand exact aceasi carare.

Eu doar determin cum voi trece dintr-o stare in alta: fiind dus de vant sau condus de Lumina din fata mea. De asemenea eu decid daca voi avansa repede sau incet, asta este, sau voi invata de la Creator sau ma va invata El cu batul.
Din  partea a 4a a  Lectiei zilnice de Cabala 1/5/2011, “Intelepciunea Cabalei si Filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed