Naşterea: Prima contractie

La Convenţie am încercat să trecem Machsom-ul, să ne nastem în lumea spirituală, pentru a dobândi un sens nou şi sa simtim ceea ce există în afara dorinţei de plăcere. Această percepţie este numita externa, deoarece aceasta are ca scop răsplata.

Ceea ce am descoperit este că acest lucru este foarte dificil. Presiunea de intrare imediat ne-a răcit, „îngheţandu-ne”. Noi nu mai fi vrut, gândindu-ne că am fost incapabili de ea. „Totul, dar aceasta, totul, dar adevărata unitate şi Lumea de Sus, care este în interiorul acestuia.”

Ca rezultat, asteptarile noastre nu s-au realizat. Egoismul, Faraonul, ne-a impins inapoi. Acest lucru ne-a permis să simtim uşoară ură pentru ea, sa ne dezvaluiasca duşmanul nostru şi ura, pentru a începe să înţeleagem că, fără a o depăşi, nu ne vom naste. Adversarul a fost identificat şi noi il discernem mult mai clar.

Acum avem de a efectuat mai multe acţiuni analoage.  Ele vor lua o nouă formă de fiecare dată pentru că nimic nu se repetă în spiritualitate. Acesta va parea ca în cazul în care acţiunile sunt la fel, dar ele vor fi resimţite în mod diferit şi în starea următoare nu vom fi capabili să mai recunoastem starea anterioară.

Vorbim despre contractiile nasterii, numite „Tzirim” în ebraică, care este, de asemenea, cuvântul pentru balamalele uşii. Pântecele mamei in care suntem seamănă ca forma literii inchise mem (ם). Mem este Bina, care ne închide între două uşi. În ebraică cuvântul „uşă” este Dalet. Cu alte cuvinte, suntem între doua Dalets (ד), care alcătuiesc litera Mem.

În timpul contractiilor împingem usile, astfel încât acestea se vor deschide, prin alunecare în jurul articulaţiilor. Acesta este modul în care fătul împinge din interior, în scopul de a veni la exterior. (Tzir este o balama, Tzirim sunt balamalele uşii, şi Rehem este un uter, care provine de la cuvântul Rahamim, mila, calitatea Bina.)

Faraonul, egoismul nostru, împiedică naşterea noastră, acest lucru fiind în mod deliberat realizat de Creator, în scopul de a exercita presiune opusa până când vom dobândi o dorinţă destul de puternica, pana cand vom deveni demni de a vedea şi simţi Creatorul, realitatea externa, şi de a trăi în ea. Altfel nasterea ar fi fost prematură şi nu eram gata pentru noua lume. Se pare că Faraon este o forţă bună. Chiar dacă el apare ca un duşman pentru noi, în realitate, opoziţia lui formează o dorinta suficient de puternică în noi, în scopul de a deschide uşile uterului şi de a merge spre exterior.

Am început lucrarea care ne va scoate din puterea lui Faraon, şi eu sunt foarte fericit că am ajuns la acest stadiu. Am aşteptat mult timp pentru asta.

Cea mai mare dezamăgire şi cea mai puternică opoziţie, este cea mai profundă disperare a unei persoane ale carei aşteptari sunt fără răspuns, iar el este aruncat înapoi. Acesta este cel mai bun lucru pentru o persoană pentru ca ura sa fata de Faraon devine mai mare. Am trecut printr-una dintre contracţiile naşterii. Inca putine contractii – şi vom fi născuti in Lumina!

Să  grabim viteza, acest lucru depinde de munca noastră. Forta cu care suntem cutezatori ne duce inainte, şi forţa lui Faraon care ne trage înapoi, se unesc într-un singur salt decisiv spre naştere!

Din lecţia de la articolul Rabinului 11/12/10
Dictionary – View detailed dictionary

Dictionary – View detailed dictionary

Dictionary – View detailed dictionary

Dictionary – View detailed dictionary

Dictionary – View detailed dictionary

Dictionary – View detailed dictionary

Dictionary – View detailed dictionary

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: