Naşterea spirituală În Lumina AB-SAG

Prima fază a luminii directe (Behina Aleph), în Lumea Infinitului este dorinta de a primi placere, care a fost creata de Sus şi umpluta cu Lumina din Hochma (Intelepciune). După aceea, creatura descoperă că este un primitor, ea nu doreşte să primească, dar în schimb, vrea sa daruiasca. Astfel, a doua etapă, Bina, apare.

Aceasta este o reacţie naturală în creatura, creată de Creator. De aici rezultă că forma naturală a dorintei de a primi se străduieşte să dăruiască atunci când este umpluta cu Lumina! Şi aceasta este ceea ce ne lipseşte. Daca Lumina ar umple dorinţa mea de a primi placere acum, aş dori imediat să devin ca Lumina: un dăruitor. Acest lucru este menţionat ca „Lumina care Reformeaza.”

Dar de ce sunt toate corecţiile efectuate de Lumina lui AB-SAG, care ne ajută să ne nastem în lumea spirituală? Partzuf-ul AB este dorinta de a primi cu un ecran, care operează în primirea de dragul de a darui. Ea are puterea de a fi aproape de masa, langa  gazdă, şi sa spuna: „Sunt capabil sa primesc aceasta şi să ma bucur, astfel încât să-ti aduc mulţumire Tie. Ma bucur, Te bucuri si Tu, deasemenea, şi suntem uniţi şi conectati datorita tratamentului sau plăcerii care există între noi. Dar plăcerea pe care o primesc nu provine de la mancarea din farfuria mea, ci de la adeziunea cu Tine. ”

Partzuful SAG are un ecran mai mic şi nu este capabil să primească de dragul de a darui, ci poate numai sa daruiasca. Ii poate da creaturii ceea ce are: dorinta de a darui, Lumina lui Hassadim (Milei). În timp ce Partzuf-ul AB isi poate da puterea sa- dorinta de a primi pentru a darui- celui inferior. Uniunea (Zivug) a lui AB-SAG, care produce Lumina corecţiei, este ca tatal si mama, partea masculina şi feminina luate împreună, şi nu doar un singur Partzuf.

Te-ai putea gandi, de ce nu a fost AB capabil sa corecteze creatura de unul singur;  la urma urmei, este mai puternic decat Partzuful SAG? SAG este doar capabil sa daruiasca, în timp ce AB este capabil sa primeasca de dragul de a darui. Dar SAG adauga ceva special datorită legăturii lor unul cu altul, datorita poziţiei lor.

În scopul de a clarifica acest lucru, este foarte important să înţelegem diferenţa dintre primirea de dragul de a darui si daruirea de dragul de a darui. Daruirea de dragul de a darui este intenţia. Aceasta nu este o acţiune încă; Vreau doar să daruiesc Lui, dar eu nu fac nimic  practic. În timp ce, atunci când primesc de dragul de a darui, lucrez deja cu materia mea.

Creatura care face evaluarea într-adevăr trebuie să posede ambele noţiuni,  în ​​scopul de a înţelege ce înseamnă să fii numai în intenţia de a darui, în comparaţie cu o oportunitate reală de a darui. La urma urmei, toate problemele se întâmplă atunci când trecem de la intenţia noastră frumoasa şi buna faţă de posibilitatea actuală de a darui, care este exact ceea ce s-a întâmplat în timpul ruperii lumilor. Intenţia a fost minunata şi corecta, dar uite ce s-a întâmplat la sfârşit, atunci când a venit la primirea efectivă.

De aceea, pentru corectare, nici Lumina AB, nici Lumina SAG luate separat, nu sunt suficiente, avem nevoie de ambele: Lumina AB-SAG. Atunci când ele se manifestă împreună în cel inferior, il fac să înţeleagă că ar putea fi intenţii minunate in capul lui, dar toate aceste intenţii se pot prăbuşi în corp, atunci când vine vorba despre dorintele reale. La urma urmei, nu este acelaşi lucru.

Dar în cazul nostru, înainte de a dobândi un cap şi un corp spirituale, cum ar fi cele ale Partzuf-ului, se manifesta sub forma de urcări şi coborâri. Atunci când suntem într-o stare de ascensiune, devenim euforici şi gata pentru orice, deoarece noi credem că este foarte uşor sa daruim. Dar, de îndată ce putina dorinta de a primi placere se adaugă, cădem imediat în ea, nu mai dorim nimic şi devenim simple animale. Acesta este modul în care se manifestă diferenţa dintre modul în care acţionăm, datorită Luminii SAG şi datorita lipsei de directie a fortei lui AB.

Caderea ne arata cat de mult ne mai lipseşte inca. Intenţiile au fost minunate, dar ce a ieşit din asta? Şi apoi trebuie sa ridicam o rugăciune, MAN, ca răspuns la care vine Lumina AB-SAG şi formează această corespondenţă între intenţie şi acţiune.

Toate corectiile trebuie să fie efectuate de către Lumina AB-SAG, Lumina Hochma si Lumina Hassadim, care se leaga impreuna. Când ajung la creatura, o invata „eticile tatălui şi invatatura mamei.” Cu alte cuvinte, ambele forţe sunt necesare aici, fiecare acţionând pe cont propriu. Mai târziu, vom vedea lucrarea reciprocă a acestor forţe pretutindeni. Toate acestea sunt asa, astfel incat creatura sa poata sa-si dea seama de diferenţa dintre starea dorită şi cea reală.

Din partea a treia a Lecţiei zilnice de Cabala, 10/25/2011, TES

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: