Natura binelui este de a face bine

Toată munca noastră este de a dobândi proprietatea dăruirii deasupra proprietății primirii, astfel, la fiecare moment clarific faptul că tot ce se întâmplă în mine și în jurul meu, în toate gândurile și dorințele mele, în întreaga imagine a realității, vine numai de la Creator . Clarific acest lucru, în ciuda tuturor tulburărilor care vin spre mine de la lume. Lumea arată ca și cum, după cum se spune, o multitudine de diverși factori și forțe străine lucrează în ea, stabilind starea mea și afectându-mă. Dar în spatele tuturor acestora trebuie să-l văd pe Creator.

Este mai ușor să fac acest lucru dacă lumea se raportează la mine cu ostilitate și încerc să fug de ea. Dar când devin suficient de puternic, îmi sunt trimise forțe care par bune, atrăgându-mă în această lume. Trebuie să mă opun lor, spunând că acest lucru este rău, chiar mai rău decât ceea ce a fost înainte.

Este nevoie, cel puțin să mulțumesc pentru rău ca și pentru bine și să fiu recunoscător pentru suferință mai mult decât pentru ispitele care mă atrag spre lumea aceasta. În spatele acestora, tot ceea ce trebuie să văd este conducerea unui singur Creator, Cel bun care face bine.

Această muncă se numește lucrarea Creatorului, deoarece prin ea  învăț cum Creatorul se raportează la mine, învățându-mă „obiceiurile” Sale. Descopăr că Creatorul mă înconjoară cu toată această realitate virtuală, astfel încât, prin această lume, deasupra acestei realități, să descopăr forța care mă activează și crează toată realitatea pentru mine.

Este nevoie să văd mereu ca și cum acesta este degetul Creatorului care mă direcționează să aleg, să fiu în Klipat Noga, în al treilea mijloc al lui Tiferet. Cu aceasta recunosc că totul vine de la o singură sursă, de la Keter, de la Soare. Trebuie să ader la el precum Luna, să reflect spre Soare Lumina pe care am primit-o de la el.

Dar binecuvântez starea lunii noi, care este complet întunecată și nu strălucește. Este suficient pentru mine să rămân în credință deasupra rațiunii, în dăruire mai presus de primire. Binecuvântez în special această formă, forma la care aspir în munca mea.

Din partea 1 a Lecției zilnice de Cabala 24/04/13, Scrierile lui Rabash

 

 

 

 

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed