Ne facem singuri rau

Zohar, capitolul Haiei Sarah-Viata lui Sarah, paragraful 41: Asa sunt caile Creatorului. Daca El daruieste bogatie unei persoane, este pentru a hrani lumea si pentru a-I fi indeplinite poruncile. Daca persoana nu le indeplineste, ci va avea un sentiment de mandrie ca este bogat, va fi inchis in acest sentiment, asa cum este scris – Bogatia tinuta … este pentru inima lui.

…In acelasi fel, atunci cand Creatorul le-a dat frumusetea si bunatatea superioara a lui Adam haRishon, le-a dat-o pentru a tine poruncile Lui si pentru a face voia Lui. Nu au facut-o, ci au fost mandri; au fost prinsi in aceeasi frumusete cu care au fost binecuvantati.

De aceea, o persoana care striga –De ce Creatorul ma trateaza in acest fel? trebuie sa inteleaga ca ea insasi isi provoaca raul. Noi suntem cei care ne producem caderile, prin faptul ca nu ne corectam, folosind oportunitatile pe care Creatorul ni le da pentru a ne ridica. Ne poticnim la aceste oportunitati, cadem, apoi de fapt ne batem singuri. De aceea  Zohar-ul ne spune –au fost prinsi in aceasi frumusete cu care au fost binecuvantati.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: