Nicio legătura nu este redundantă

Întrebare: Trebuie să-mi fac griji în mod constant cu privire la avansarea spirituala a lumii sau ar trebui să-mi păstrez mintea la grup?

Răspuns: Aceasta este ordinea:

1. Lucrez cu prietenii;
2. Prin iubirea de prieteni organizez grupul;
3. Cu grupul diseminez;
4. Prin diseminare, care ajută masele, vin mai aproape de Creator, Ii aduc multumire.

Grupul în sine nu-L multumeste; diseminarea în masă, care deschide calea spre El pentru toată lumea, da. Nu e important ca ei sunt distanţi şi nu înţeleg unde conduce această cale – în cazul în care masele se apropie de Creator, cel puţin un pic, asta aduce multumire Lui. Şi acesta este punctul principal.

Daca aduci o mica parte din mesajul Său in Indonezia sau Polinezia, îl multumesti. Este in acelasi fel in care invitatul multumeste Gazda prin participarea la mesa pe care Gazda a pregătit-o pentru el.

Aşa că, haideti să lamurim lucrurile:

În primul rând, obiectivul nostru este sa ajungem la adeziune. Adeziunea este echivalenta de forma, daruirea din partea mea, la fel ca daruirea provenind de la Creator. Eu trebuie să obtin daruirea, iar apoi voi ajunge adeziune cu Creatorul. Daruire inseamna sa-i aduc mulţumire Lui.
În al doilea rând, El este mulţumit când datorită mie, marea dorinta de a primi pe care El a creat-o, apropie adeziunea. Diseminarea mea catre lume trebuie să aducă totul mai aproape de Creator. Cum? Prin transmitere.

In al treilea rând, în scopul de a face acest lucru trebuie să ma alătur mai întâi unui grup, astfel incat voi avea un mijloc, un „comando”. Când am un grup, pot disemina. Deci, rezultă că intru în grup şi cu ajutorul lui daruiesc lumii, transmit, ajut oamenii sa vina mai aproape de Creator, şi, astfel, Il multumesc. Nicio verigă a lanţului nu este redundantă.

În trecut, transmiterea nu a fost parte din lanţ. Cineva obisnuia sa stea într-un grup de cabalişti şi puteau atinge Creatorul in mod direct. Dar astăzi este imposibil, deoarece toată lumea are nevoie sa ajunga la Creator. În trecut, în generaţiile anterioare, cabalistii numai s-au pregătit pe ei insisi, ca mijloc de a avansa lumea, iar acum toate eforturile sunt menite să ajute lumea. Nu există nicio altă opţiune şi Baal HaSulam spune aceasta in multe locuri: la sfârşitul din „Introducere la Cartea Zohar,” articolul „Cornul lui Mesia,” şi altele.
Întrebare: Este îngrijorarea cu privire la lume un rezultat firesc al muncii noastre în grup? Sau trebuie sa creştem importanţa a ceea ce facem pentru omenire?
Răspuns: Eu-lumea-Creatorul. Noi suntem conectati, iar eu nu pot distinge pe unul de altul. Adeziunea înseamnă că suntem cu toţii conectaţi, indiferent în ce măsură. Acest lucru principal este că suntem împreună, iar eu nu pot distinge între grup, lume şi mine. Pur şi simplu nu pot, pentru că dacă o fac, nu voi simţi acest lucru, nu voi ajunge la revelaţie, şi nu voi împlini scopul. Aceste legaturi nu există separat, cu toate că astăzi, în starea noastra inconstienta, ele par a fi separate.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 12/12/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed