Niciun loc în care să te ascunzi

Întrebare: De ce avem nevoie pentru a explica lumii principiul roţilor dinţate?

Răspuns: Noi toţi depindem unul de celălalt în procent de 100%. În zone diferite, asta se manifestă în grade variate; totuşi, orice procentaj în afară de 100 este o minciună. Chiar dacă numai un procent este vizibil, înseamnă că restul de 99% este ascuns înăuntru.

Într-un fel sau altul, interdependenţa noastră este absolută, chiar dacă nu arată chiar aşa. Oriunde te uiţi, noi suntem legaţi cu lanţurile de oţel ale conexiunii reciproce şi nu este niciun loc în care să fugi de asta.

Cu cât se manifestă mai clar, cu atât mai tare va striga umanitatea. De fapt, înseamnă că tu depinzi de duşmanii şi rivalii tăi, de fiecare şi de toţi şi nu ştii ce să faci în legătura cu asta.

La fel cum în familie, soţul şi soţia descoperă ura între ei, precum şi totala dependenţă a unuia de celălalt. Suntem inseparabili; nu este niciun loc în care să plecăm. Aici este apartamentul nostru mic, copii noştrii, frigiderul, lucrurile noastre. Şi, în vârful acestora, ne urâm de moarte unul pe celălalt şi nici măcar nu putem muri.

Un medicament aşa de nesuportat trebuie să fie cumva atenuat, uşurat. De fapt, asta este ceea ce numim naşterea unei noi lumi, contracţiile înainte de sosirea lui Messia.

Nu ar trebui să sperăm că, realizând ce se întâmplă, lumea va ştii cum să acţioneze. În Scrierile Ultimei Generaţii, Baal HaSulam scrie că oamenii nu vor înţelege niciodată asta şi niciodată un duşman nu va fi de acord cu un duşman. Deci, vedem importanţa circulaţiei Cabalei şi unificare noastră, ca un model pentru toată umanitatea.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala12/26/10, “pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: