Nimic Nu Este Mai Rau Decat Indiferenta

Avem de luptat cu indiferenta deoarece aceasta este cea mai rea stare posibila. Indiferenta este numita moarte.

Noi respectam foarte mult cele doua forme care sunt opuse ei: iubirea si ura. Faraon, Haman, si toti ceilalti pacatosi descrisi in Tora sunt caractere farte importante. Fara ele, noi nu am fi capabili sa ne ridicam spre sfintenie. Noi primim toate vasele, dorintele de la ei. Cei mai drepti dintre oameni sunt opusi lor, deoarece Creatorul l-a facut pe unul impotriva altuia.

Prin urmare, nu conteaza daca o persoana suporta ceva sau protesteaza impotriva. Cel mai important lucru este ca ii pasa mult de asta, spre deosebire de a fi indiferent , simtind ca ‚nu este nici aici si nici acolo.”

Trezirea scanteii este posibila in oricine. Aceasta scanteie este ascunsa in fiecare persoana deoarece originea sa este in vasul spart. Prin urmare, persoana are o scanteie spirituala care poate fi trezita. Singura intrebare este: Cat de adanc este ascunsa?

Totusi, atunci cand aceasta scanteie este trezita, persoana poate reactiona negativ: O persoana nu vrea sa auda de asta si se ocaraste pe sine, pe Creator, Cabala, si intreaga cale catre daruire. Ea nu este de acord cu asta si uraste totul. Insa Baal HaSulam spune ca asta nu conteaza. Este la fel ca in cazul in care este de acord, la fel ca in cazul in care il doreste pentru ca isi reveleaza dorinta sa in aceasta forma. Chiar daca dorinta este coupta, persoana o are deja.

Din partea 1 Lectia Zilnica de Cabala 7/31/11, Shamati

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed