Noi pretindem Arvut!

Creatorul nu poate fi cunoscut fara grup. Pe de o parte, grupul fara Creator nu este un grup ci „o adunare de zeflemitori”. Astfel, eu, grupul si Creatorul sunt un intreg. Asta este descris ca „Israel, Tora si Creatorul sunt una”.

Tora este forta care ne conduce la grup daca vrem sa unim in pofida fortei de rezistenta. Astfel, daruirea Torei si Arvut (garantia reciproca) sunt conectate. De altfel, Arvut per se, este imposibil. Noi nu implementem ci, pretindem implementarea sa. Asta este „miracolul exodului din Egipt” Noi doar luam parte la el, unde schimbariele per se nu sunt facute prin eforturile noastre, ci sunt numai un rezultat al dorintei noastre.

Treaba noastra este sa ne dorim asta cat de puternic putem. Apoi, Lumina vine. Intre timp, noi facem deja „vitelul de aur”, ca si in vremea primirii Torei. Se intampla, dar nu uitam nici sa strigam cat mai tare!

Trebuie sa ne pregatim si sa dam drumul celei mai puternice cereri de care suntem capabili. Cereti doar si nu va ganditi la ce va urma. Ce este necesar este cererea colectiva, unita care ne va permite sa primim forta unificarii. Apoi vom lasa egoismul nostru sa se ridice iar, in urmatoarea faza, caci acesta este programul sistemului. Nu este treaba noastra.

Treaba noastra este sa cerem corectarea egoismului care ne este dat exact acum, nimic mai mult. O persoana este evaluata in concordanta cu circumstantele actuale. Noi avem nevoie doar sa ne umplem pana la efortul suprem cu constientizarea necesitatii si pregatirea de atac.

Din lectia zilnica de Cabala 10/15/10, “The Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: