Noi ştim ce să facem

Întrebare: Cum putem disemina înţelepciunea Cabalei maselor, celor care nu au punctele din inimă trezite încă? Cum putem să nu vorbim de Tora, adică de metoda de corectare a înclinaţiei rele?

Răspuns: La sfârşitul „Introducerii la Cartea Zohar”, Baal HaSulam scrie că, practic, toţi avem acest punct fiindcă după spargerea sufletului colectiv, părţile lui s-au întrepătruns, şi s-au inclus unul în altul. Dar, unele puncte sunt atât de mari, că atunci când se trezesc, încep să împingă omul la locul potrivit, în care el poate primi corecţia şi umplerea. În timp ce, alte puncte sunt ascunse, şi asta e cam la 99% din populaţia lumii.

Trebuie să ne adresăm lor în funcţie de actuala lor dorinţă. Celor care vin să studieze cu noi, le spunem despre dorinţa de a ajunge direct la Creator şi le dăm metoda de revelare a Lui prin conexiunea mutuală cu ceilalţi. Iar cei 99% nu au nicio legătură cu asta, nimic în comun. Ei nu au nevoie de spiritualitate, ei se uită la noi complet surprinşi, incapabili să înţeleagă ce ne lipseşte. Există fotbal, internet, totul e perfect!

Cu toate că, au probleme şi experienţe dureroase. Astăzi, întreaga lume se scufundă într-o vâltoare şi nu din vina lor. Din cauza noastră, Creatorul nu ar produce crize, dezastre şi nu ar pune umanitatea sub ameninţarea epuizării resurselor naturale, face asta din cauza lor.

Noi avansăm fără să avem nevoie de crize atâta timp cât este o forţă care ne conduce. Dar pentru ei, trebuie să existe o forţă care să-i împingă de la urmă. Şi aceasta este forţa suferinţei.

De aceea, când ne adresăm maselor, trebuie să le oferim o metodă care să-i înveţe cum să rezolve criza globală din toate sectoarele vieţii, inclusiv familii, educaţie, consum de droguri, depresie, economie, schimbarea vremii, etc. Noi posedăm o metodă care face posibilă corectarea tuturor relelor astfel încât să ne simţim bine în această viaţă şi în această lume.

Noi nu spunem niciun cuvânt despre viitorul lumii fiindcă oamenii nu au nevoie de ele în niciun fel. Dacă ei aud orice despre latura spirituală a problemei noastre, ne vor înscrie ori la mistici ori la nebuni. De aceea, trebuie să ni-i apropiem în mod adecvat, fără a menţiona Cabala, sau Creatorul şi fiinţa creată, sau scopul creaţiei, etc.

Noi avem pur şi simplu o metodă, un instrument care poate corecta starea cea rea, criza care manâncă întreaga lume. Avem ceva să le oferim, noi ştim ce este de făcut. Nimeni altcineva în afară de noi nu ştie.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala. 5/13/2011 „Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: