Noul “Eu”

Intrebare: Daca cineva e grav bolnav, falit si cu probleme in casnicie, se pot indrepta toate acestea in momentul in care intra in Lumea Spirituala? La urma urmei, noi invatam ca suferinta ne e data pentru a ne indrepta. Altfel, cum am putea spune ca avem un Creator Bun, care face Binele?

Raspunsul meu: Daca Creatorul ti-e revelat, atunci vei spune ca El e Bun si face Binele. De exemplu ganditi-va la supliciul pe care a trebuit sa il indure Rav Akiva in timpul mortii sale agonizante, si totusi L-a binecuvantat pe Creator. Nu e o poveste despre martiri, ci o stare reala pe care fiecare dintre noi o poate trai – sa sufere si totusi sa nu simta suferinta.

“Creatorul e revelat” inseamna ca dezvalui calitatea daruirii in mine, deasupra dorintelor mele egoiste. Impreuna cu suferinta mea, patrund intr-un ocean de bine. Altfel, cum as putea sa-L binecuvantez pe Creator?

Dorintele noastre egoiste nu vor fi niciodata implinite. Prima restrictie-Tzimtzuf Alef nu va fi inlaturata niciodata. Noi putem obtine implinirea in diferite dorinte – Kelim-Vasele daruirii pe care le construim deasupra dorintei noastre de placere.

Continuarea intrebarii: Dar in aceste Kelim, ma voi simti satul sau infometat?

Raspunsul meu: Te vei simti satul, precum un oaspete care primeste placerea din placerea pe care la randul ei, gazda, o primeste de la tine. Dar tu obtii placerea? Nu! “Tu”, despre care intrebi azi, eu-l egoist al tau, nu va primi niciodata placerea!

Alt “eu”- cel corectat, cel care primeste placerea din bucuria Gazdei, va primi placerea. Dar egoistul care doar vrea sa manance nu va primi nimic!

Continuarea intrebarii: Deci voi fi satul sau nu?

Raspunsul meu: Da, vei fi!

Continuarea intrebarii: Cum?

Raspunsul meu: Construind noi tipuri de dorinte in interiorul tau si devenind astfel de 613 ori mai satul! Oricum, aceasta placere nu va fi simtita in dorintele anterioare.

Inca nu putem intelege asta. E diferenta intre a fi in aceasta lume sau in cealalta. Dar vom fi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: