Nu asculta de spioni şi doar mergi inainte

  Stadiile dezvoltarii dorinţei sunt adesea numite spioni.” O persoană se află sub influenţa Luminii şi simte frustrare şi slăbiciune; ea este în dezacord cu Lumina, cu programul său şi cu propriul sau scop. Este nemulţumita de dorinta sa, de calităţile sale naturale şi de ajutorul pe care il dă Lumina. Ajunge la o stare în care toată puterea ii este luată.

Cu toate acestea, aceste impresii sunt necesare dorinţei noastre pentru a determina ceea ce îi lipseşte ca sa devina similara cu Lumina, deoarece în interiorul dorinţei, în mod firesc, nu există nicio putere independentă sau minte. Nu este nimic altceva decat o reactie la Lumina. Dorinta de a primi este construita ca o amprenta a Luminii. Tot ceea ce există în Lumina este absent în dorinţa, în sensul că dorinţa nu este nimic mai mult decât absenţă”.

Cu toate acestea, Lumina exista, esteexistenţă”. Astfel, întreaga abundenta, tot ceea ce dorinta de a primi dobândeşte, este obtinerea diferenţei dintre existenta” şi „absenţă”. Ceea ce îi lipseşte, în scopul de a si-l adăuga siesi este numit Masach (ecran) pe care dorinţa il foloseşte pentru a ajunge la gradul Luminii.

Cu toate acestea, spionii revelati în interiorul nostru, care blestema creatia, Creatorul si dorinta de a primi creata de El, sunt starile care ne ajuta sa avansam. Noi doar trebuie să încercam să câştigam putere, cu ajutorul grupului, mediului. Avansand împreună cu ei, ne depăşim spionii.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 17/11/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed