Nu asteptati pana imbatraniti

Intrebare: Sa spunem ca un barbat si o femeie din grup incep sa discute despre viitorul integral, in modul in care ei isi imagineaza acest tablou…

Raspuns: Pentru ca ei sa nu isi inchipuie un tablou ideal legat de prosperitatea materiala pe care ar fi capabili sa o asigure pentru ei, este mai bine ca ei sa inceapa de la proverbul rusesc „ dragostea face dintr-o cocioaba un castel”. „ Haide sa ne construim propriul nostru castel frumos.”

Intrebare: Dar „ dragostea transforma un bordel intr-un castel” este doar o notiune pur psihologica.

Raspuns: Desigur! Nimic altceva nu e necesar. Ei vor observa ca se pot multumi cu un minim si in acelasi timp sa fie perfect fericiti. Ei nu vor continua sa se distruga in aceasta cautare a abundentei fantoma ci in schimb vor fi capabili sa isi construiasca fericirea imediat. Dar pentru aceasta e nevoie ca sa fie foarte isteti. Pentru a obtine asta este necesar sa educam oamenii si sa se cerceteze serios educatia, sa ii tragem sus la un nivel foarte serios.

De obicei o multime de cupluri ajung in acest punct, cu exceptia ca se petrece la o varsta foarte inaintata. O stare de intelegere reciproca, cedare, si patrundere a unuia in celalal survine intre ei. Ei isi cunosc slabiciunile si obiceiurile unul altuia; ei inteleg ca sunt lucruri pe care nu le putem schimba la o persoana si de aceea nu e necesar in incerci sa faci asta; ei incep sa iubeasc slabiciunile unul altuia. Dar toate astea se petrec in ani, altfel spus prin calea suferintei deoarece decenii pot trece pana sa se produca ( asta daca trec fara sa se finalizeze cu divort).

Trebuie sa educam oamenii despre asta.

Dintr-o „ Discutie despre Educatia Integrala” Nr. 6, 14/12/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: