Nu conta pe lozinci

Întrebare: Cum pot să ţin în minte imaginea generală, fără să conteze ce parte din ea studiem?

Răspuns: Numai Lumina Reformatoare va descrie această imagine. Tu poţi să scrii cu litere îngroşate: „Scopul nostru este adeziunea la Creator”. Problema este că lozincile în sine nu explică nimic şi, în plus, estompează detaliile. Eu aş vrea să ţin o singură frază în minte şi să nu o scot din interiorul meu. Dar trebuie încă să o concep.

În afară de Lumină, noi nu avem nicio altă cale, nicio posibilitate să facem vreo schimbare. Lumina acţionează tot timpul într-un ritm predeterminat, creând constant condiţii interne şi externe pentru noi, ca direcţie generală nu e bine. Dacă reuşim să atragem această Lumină astfel încât să ne reformeze, nu vor fi necesare conflicte dramatice între natura ei şi a noastră. Dar totul se poate întâmpla şi în direcţie opusă.

În orice caz, nu este nimic altceva de care să avem nevoie în afară de Lumină, vas şi starea noastră curentă. Lumina este cea care ne arată problemele şi ameninţările în creştere, şi Lumina este aceea care te va corecta şi te va elibera de aceste conflicte oribile dacă o ceri.

Te va corecta prin tipul de mediu. Nu există altă cale. Este timpul ca lumea să înţeleagă ceea ce mulţi specialişti deja ştiu. O conexiune clară şi reciprocă s-a format între noi, care nu poate fi înlăturată, aşa că numai iubirea pentru ceilalţi ne poate salva vieţile de la distrugerea în masă. Chiar dacă nu o simţim de la început, va fi o cooperare, o garanţie reciprocă.

Între timp, nu toţi observă firele care ne conectează. Dar când fiecare din noi simte pe pielea lui că este total conectat cu ceilalţi în toate modurile posibile, atunci vom avea nevoie de această metodă.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 10/31/2011 „Iubirea pentru Creator şi iubirea pentru fiinţa creată”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: