Nu crede în ochii tai

In Cabala, vorbim despre munca interioara a unei persoane. Persoana trebuie sa mearga mai adânc în interiorul ei şi, acolo, sa construiasca imagini ale prietenilor, grupului, a ei însăş, a lumii sale interioare, precum şi a impresiei despre spiritualitate, neacordând nici o atenţie la impresiile externe, care pot fi chiar opuse.

Impresiile pe care cineva le primeşte de la mediul extern pot sa nu fie adevărate, deoarece acestea sunt sentimente care rezultă din stari trezite în el (Reshimot, înregistrări informaţionale). Omul nu se poate baza pe aceste impresii. Mai degrabă, trebuie să se bazeze pe imaginile pe care le-a construit în el însuşi despre prieteni, grup, despre el însuşi, Creator şi legătura dintre noi.

Eu nu mă bazez prea mult pe ceea ce simt astăzi si văd în jurul meu. La urma urmei, cine vede asta? Eu insumi văd, iar eu sunt în întregime în înşelăciune. Deci, nu contează ceea ce vad acum. Trebuie sa construiesc in mine un model al lumii viitoare unde toţi suntem conectati prin iubire şi daruire reciprocă, în interiorul căruia dezvăluim Creatorul ca fiind în Divinitatea (Shechina).
Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 5/26/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: