Nu deficienţe personale, ci material de lucru

Noi avansăm numai datorită căderilor, accidentelor, decepţiilor şi dezvăluirea stărilor neplăcute care sunt experimentate în dorinţa noastră de plăcere. La început, noi credem că toate aceste probleme ne dau diferite puncte forte în această lume, apoi le atribuim Creatorului.

Totul depinde de gradul în care se găseşte persoana, în ce dezvăluire. Poate ea se găseşte într-o astfel de ascundere în care a pierdut complet senzaţia de Creator şi dă vina pe lume, gândind că oamenii i-au cauzat diferite probleme, interne şi externe. Toate problemele sunt afişate la nivelul lumii materiale, adică atingând nevoile sale de hrană, sex, familie, bani, putere şi cunoaştere.

Apoi, persoana se ridică. Dacă ea este conectată la grup, atunci ea poate urca pe drumul Luminii şi, dacă nu este capabilă să se includă, ci o face prin participare mecanică la studiu, în tot soiul de acţiuni, ea obţine noi lovituri în ambiţia sa şi începe să le lege de atitudinea sa, să-şi aducă reproşuri.

Mai întâi, ea dă vina pe ceilalţi şi îi consideră cauza stării ei. Dar, avansând, începe, de asemenea, să se învinovăţească, atribuindu-şi ceea ce s-a întâmplat. Ea luptă, se confruntă cu stres şi această stare poate lua mult timp. Totul depinde de includerea persoanei în grup. Dacă ea nu este destul de inclusă în grup, poate trăi diferite conflicte în ea şi nu învaţă de la ele. Dacă reuşeşte să obţină o legătură foarte puternică cu grupul, primeşte Lumina care Reformează prin ea şi începe să atribuie toate acţiunile Creatorului. Apropiindu-se, Lumina îi dă acest sentiment.

Apoi, ea vede că, toate aceste neînţelegeri, problemele şi obstacolele au fost revelaţia proprietăţilor interne. Vinovatul nu era lumea crudă, nici chiar natura ei rea, ci doar dorinţele care trebuie să fie corectate. Nu este nevoie să şi le aplice. Îi aparţin cu adevărat şi i-au fost date pentru a lucra cu ele.

Este de dorit să realizezi că răul care ne este dezvăluit nu ni se aplică nouă, ci ne este dat numai pentru corectare, ca un material de lucru. Şi, dacă nu acceptăm acest rău şi această ruptură şi dacă ne străduim să ne unim cu Israel şi Creatorul care sunt una, atunci vom începe să cerem şi cerem ajutor pentru a ieşi din această stare. Deci, noi ridicăm toate deficienţele noastre cu ajutorul ecranului şi Lumina Reflectată, care poate fi îmbrăcată în Lumina Directă.

De-a lungul drumului de la această lume, la lumea Infinitului, vom dezvălui, în mod constant, ruptura şi răul. Obiectivul nostru este de a transforma acest rău în instrumente pentru dezvăluirea Luminii prin munca noastră. Trebuie să adăugăm atitudinea corectă, eforturile noastre la aceste neajunsuri, care sunt expuse de Lumină şi apoi, vom dezvălui bunătatea în interior.

 Din prima parte a Cursului zilnic de Cabala, 13.09.2013, Shamati # 33

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: