Nu depundeţi munca ce nu vă aparţine

Întreaga noastră cale de pregătire constă în: la fiecare nivel, în fiecare etapă, totul este determinat numai de toate pregătirile. De ce pregătirea, şi nu însăşi acţiunea, este atât de importantă? Ideea este că acţiunea este realizată de Lumina care reformează, dar pregătirea ei, pentru a stimula această Lumină să facă acţiunea, este munca unei persoane.

Potrivit acestui principiu, fiecare nivel este împărţit în două părţi. Prima parte este pregătirea, înţelegerea, supunerea unei persoane care trebuie să accepte în totalitate acţiunea Luminii, care este exprimată în deficienţa sa, în rugăciunea sa, ridicând omul. Dacă dorinţa, rugăciunea, ceea ce înseamnă pregătirea sa sunt corecte în cantitate şi calitate, atunci ele corespund schimbării pe care acea persoană trebuie să o trăiască, creând astfel prilejul pentru ca, şi locul în care, Lumina să poată acţiona. Apoi, vine Lumina şi realizează acele modificări şi corecţii la o persoană care-i permit să rămână în acea persoană.

Atunci când acţiunea ia sfârşit, o persoană are posibilitatea să facă prima parte a muncii pe care trebuie să o facă din nou: supunerea, anularea de sine, acceptarea jugului Cerului, aşteptatea ca Creatorul să facă următoarea acţiune asupra ei. Când o persoană duce la bun sfârşit pregătirea, ceea ce înseamnă că ea atinge o lipsă suficientă şi corectă pentru ca Lumina superioară să facă acţiunea, Lumina face această acţiune. Acest lucru înseamnă că o persoană trece la etapa următoare.

Astfel, ea avansează etapă cu etapă. Totul depinde de pregătirea unei persoane pentru că Lumina superioară este întotdeuna gata să-şi facă munca. Lumina este în repaos absolut şi singurul ei scop este să aducă o persoană la adeziunea cu Creatorul.

Prin urmare, trebuie să ne asigurăm  că noi facem ceea ce avem de făcut şi că ne pregătim în cel mai eficient şi rapid mod, fără să ne gândim la modul în care ar trebui să ne corectăm. Corecţia este opera Luminii, şi noi nici nu ştim măcar ce are ea de făcut. Munca noastră constă doar în a clarifica ceea ce avem de făcut pentru a ne pregăti lipsa. Această pregătire este, de asemenea, împărţită în mai multe părţi: pregătirea, anularea de sine, recunoaşterea măreţiei Luminii care reformează şi recunoaşterea măreţiei stării următoare pe care Lumina ne-o aduce. Putem să ne imaginăm toate astea prin mediul nostru şi exerciţiile pe care le facem atunci când muncim la legătura dintre noi şi folosind toate mijloacele care ne-au fost date.

Toate mijloacele care ni s-au dat aparţin de fapt pregătirii, ceea ce înseamnă munca pe care o avem de făcut. Dacă simţim că nu avem vasele, puterile, forţa, este pentru că noi încercăm să facem ceea ce este munca Luminii şi nu a noastră, corecţia reală. Deci, aceasta nu este în mâinile noastre şi nu stă în puterea noastră să o facem.

Dar dacă ne concentrăm pe ceea ce ar trebui să facem la toate nivelurile, ceea ce înseamnă pregătirea cererii ca Lumina să acţioneze, atunci avem toate mijloacele necesare pentru a o face.

Din pregătirea lecţiei zilnice de Cabala, 24.06.2013

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed