Nu dezvălui secretele inimii tale

În Cabala, nu vorbim despre sentimentele personale.Vorbim despre dragostea de prieteni, dar numai în general, fără să ne menţionăm pe noi înşine sau alte nume.

Este necesar să se vorbească despre măreţia învăţătorului, despre Creator, grup şi importanţa scopului, deoarece fără a ne inspira unul pe altul, nu vom avansa. Aceasta ne dă putere de muncă  şi de aceea avem nevoie de grup. Dar nimeni nu vorbeşte despre asta la persoana întâi, descoperind sentimentele şi dorinţele (Kelim) lor interioare.

De fapt, ceilalţi nu sunt încă reformaţi la nivelul Bina, Hafetz Hesed, adică “să nu le faci celorlalţi ce nu vrei să îţi fie făcut ţie” şi de aceea, se poate să îţi facă rău cu gândurile lor. De aceea există această interdicţie.

Vorbeşti despre cât de exaltant este scopul spiritual, dar nu despre cum tu sau altcineva este inspirat de spiritualitate. Poţi să vorbeşti despre legea care funcţionează în creaţie, formula din sistemul de forţe, fără să faci referire la cineva specific.

Toată munca noastră este interioară şi umilă. Nu trebuie să văd grupul ca indivizi şi feţe, ci ca forţe care tânjesc spre Creator, dăruire, şi care se unifică pentru a atinge acest scop împreună. Această legătură a dorinţelor noastre, această conexiune interioară este ceea ce numim grup.

De aceea, când vorbesc despre grup, nu menţionez numele oamenilor. Este ca şi cum aici nu ar fi oameni ci numai dorinţe legate de garanţia reciprocă! Dacă aceste dorinţe ating nivelul de conexiune când devin cu adevărat pentru a dărui la primul grad, ei descoperă dăruirea reciprocă împreună cu Lumina Hassadim care o umple.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 5/26/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed