Nu Exista Adeziune Cu Creatorul Fara Respect Pentru Profesor Si Grup

Scolile religioase induc in copii o atitudine de respect fata de profesor si liderii spirituali inca din copilarie. Aceasta traditie vine din principiile spirituale. Insa catre Cabala vin mai degraba persoane laice, este foarte dificil pentru ei sa isi schimbe atitudinea fata de profesorii, cu care au devenit familiari in scoala si colegiu.

Noi nu suntem obsinuiti sa atribuim un nivel inalt profesorilor care ne daruiesc dobandirea spirituala. Noi credem ca un profesor recita texte scise in carti si cateodata ne mai explica anumite detalii speciice.

Este de neinteles si artificial ca prin abordarea Cabalista sa primim spiritualitatea prin profesor. Dar, in Cabala, adeziunea cu profesorul precede adeziunea cu  Creatorul. Este imposibil sa dobandesti o mai mare framantare in relatia cu Creatorul, decat cea pe care o simti in relatie cu profesorul spiritual si grup. Aceasta este calea prin care persoana se construieste pe sine, de aceea intreaga lume i-a fost data lui.

Pnetru asta trebuie insa, sa munciti; altfel, nu veti atinge scopul. Lipsa de respect pentru profesor este o problema moderna, care ne arata cat de mult trebuie sa ne corectam pe noi. Aceasta nu este o coincidenta, ci un enorm adaos de egoism, care trebuie sa fie corectat.

Aceste egoism suplimentar este o distanta suplimentara, care ne separa de Creator si ne arata astfel faptul ca noi nu respectam grupul sau profesorul si astfel ne distantam de Creator.

Cand am fost student, ceea ce m-a ajutat sa imi corectez atitudinea a fost faptul ca mi-am imaginat intotdeauna sistemul inalt in care existam, dar care ne este ascuns. Si in acest sistem, fiecare dintre cei care se afla mai jos sunt atasati celui superior. Actualul sistem nu s-a spart; spargerea a avut loc doar in perceptia noastra. Intreaga noastra munca, consta din a ne aduce la punctul la care suntem capabili sa percepem si sa revelam sistemul actual.

Si de indata ce sistemul spiritual devine revelat, conexiunile dintre toate partile ne vor fi revelate si ele. Scara gradelor spirituale nu se schimba si cand un suflet devine revelat, dupa el este revelat si altul si aceasta ordine se pastreaza. Noi vom primi intotdeauna prin Baal HaSulam si Rabash.

Si daca veti continua pe aceasta cale, odata ce veti merita realizarea spirituala, o veti primi prin mine. Aceasta este scara spirituala.

Noi trebuie sa muncim la asta, altfel nu va aparea o conexiune intre noi. Este scris, „ Faceti-va un Rav (‚Rav’ inseamna mare) si cunparati-va un prieten si confirmati fiecare persoana,” si toate acestea sunt pregatiri pentru adeziunea cu Creatorul. In mod natural, profesorul nu are nevoie de laudele de care are nevoie un elev. Insa elevul trebuie sa se pregateasca pe sine pentru revelarea Creatorului.

Din partea a 1 a Lectiei Zilnice de Cabala 04/09/2012, Lectii Despre Importanta Rav-ului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed