Nu Exista Discriminare In Munca Spirituala

Intrebare: Ii vedem pe ecran pe prietenii nostri din Los Angeles si pe reprezentantii diferitelor natiuni. Cat de bine inteleg el limbajul nostru Biblic?

Raspuns: Si noi si ei trebuie sa interpreteze acest limbaj in termenii dorintelor si sa il inteleaga in conformitate cu propriul lor stil interior de citire.

Eu am adevarul meu interior. De exemplu, in aceasta lume sunt Evreu de origine, iar langa mine se afla un prieten Chinez. Eu sunt separat de adevarul meu prin confuzia de prim rang, iar el- prin confuzia celui de-al doilea rang.

Sa ne detasam de aceasta lume materiala. Amandoi avem dorinte egoiste specifice. In concordanta cu nivelul dorintei, el este numit „Chinez” iar in concordanta cu nivelul dorintei mele, sunt numit „Evreu”.

Astfel, amandoi trebuie sa efectueze o anumita munca pentru a ajunge la adevar. La acest lucru se refera notiunea „70 de popoare”. Fiecare are propria munca, care insa este absolut aceeasi pentru fiecare intr-o masura specifica. Noi credem ca nu este asa, insa in realitate, munca difera doar putin in stilul sau exterior, altfel este in intregime identica in specificul interior, prin profunzimea relativa si fazele caii. Noi toti avem de facut aceeasi munca.

Mi se pare ca pentru o persoana este dificil, ca o a treia nu face deloc asta, si a patra s-a nascut deja un inger si realizeaza scopul foarte usor. In realitate insa, nu stiu nimic si nu vad imaginea de ansamblu in care totul lucreaza egal.

Astfel, marea dorinta egoista este divizata in cele „70 de popoare ale lumii” si Israel. Sa nu credeti ca pentru Israel este mai usor decat pentru altii. Doar ca fiecare persoana face eforturi de pe propriul nivel al dorintei comune.

Munca reala pentru Israel sta in aducerea tuturor celor „70 de popoare” la adevar In fond, este inclus in ele prin intermediul spargerilor. Se spune despre asta, „ Veti fi un regat de preoti si o intreaga natiune pentru Mine.” De aceea reprezentantii diferitelor popoare vin spre noi- dorintele care aspira catre Creator din dorinta comuna de primire. Ei se manfesta ca Israel si acum sunt numiti  exact astfel.

Toti aceia care nu s-au trezit sunt numiti „cele 70 de popoare ale lumii’ si vor trebui sa se corecteze mai tarziu pe sine. Insa intr-un fel sau altul, toate proprietatile si oportunitatile fiecarei persoane sunt in mod precis ‚optimizate”. Nici o natiune nu are prioritate in spiritualitae.

Puteti spune „Insa „corpul” comun Adam HaRishon contine anumite organe care sunt mai importante decat altele?” Este adevarat, insa asta se refera la ordinea corectiei: La inceput dorintele pure incep corectarea, apoi cele „brute”. Totusi, perfectiunea sterge toate disproportiile.

Prin urmare, este suficient sa avem o mica rana, sa lipseasca o singura celula, si intreg corpul este lipsit de perfectiune. In acest fel, toti suntem egali, pe principiul egalitatii generalului cu particularul.

Din partea 5 Lectia Zilnica de Cabala 7/24/11, „Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed