NU exista Misticism in Stiinta Kabbalah

Evolutia spirituala prin metoda Kabbalah se aseamana cu dezvoltarea noastra in aceasta lume. La fel precum un copil nu intelege procesul cresterii sale, la fel nici noi nu intelegem cum are loc evolutia noastra spirituala. Un copil trebuie sa sparga, sa greseasca, sa cada, sa planga, sa treaca prin bolile copilariei; fara acestea nu poate creste. E un proces real, natural, si e identic cu evolutia spirituala. Nu e loc de misticism.

Pentru ca Gradul Superior imi e ascuns, trebuie sa fac eforturi ca un copil, fara sa inteleg sau intuiesc urmatoarea stare. Apoi ating sau “gasesc” Lumea Spirituala. E ca un copil care munceste, creste si devine mai destept.

Asa putem activa la nivel de intentie mecanismul care ne conecteaza cu spiritualitatea, Creatorul. Acest mecanism ne influenteaza indirect, prin cai alternative, pentru a conecta formele materiale cu cele spirituale. Trebuie sa folosim Mecanismul Superior al legaturii intre lumea noastra si Lumile Superioare.

Stiinta Kabbalah foloseste o abordare strict realista, stiintifica. Invocam un sistem real; orice altceva ar insemna sa fie misticism.

Cand privim cum creste un copil, pare mistic. Arata un nou nascut cuiva de pe alta planeta si spune-i ca va creste si va fi Napoleon; creatura straina nu te va crede pentru ca i se pare ilogic – cum ar putea acel bebelus sa devina subit inteligent?

Totusi, un copil se joaca si invata prin joc. Kabalistii au pregatit un ‘joc’ similar pentru noi. Insa e un joc foarte serios, care include multe etape si care nu e mistic. In stiinta Kabbalah, exista o legatura intre Nivelul Superior si cel inferior, intre cel care evolueaza si cel care ii determina evolutia.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: