Nu fi unul din cei 999 care pierd

Dintr-o lecţie a lui Rabash: Într-un loc în care spiritualitatea nu este suficient de importantă, cojile sunt o închisoare. De exemplu, dacă o persoană intenţionează să se scoale pentru lecţia de dimineaţă, dar în minte îi apar gânduri şi calcule: De ce ar trebui să mă scol? Ce voi învăţa? Care este rostul?

Pe moment, spiritualitatea nu pare importantă, asemenea gânduri apar imediat şi îl ţinutiesc pe om cu haine grele de pat, astfel încât să nu fie în stare să se ridice… De aceea, avem nevoie de forţa care ne acompanizaă care nu ne va permite să eşuăm.

Ceea ce lipseşte tuturor grupurilor şi de fapt fiecărei persoane, este forţa însoţitoare, forţa care  acompaniază. Altfel am eşua unul câte unul, aşa cum este spus: O mie intră în clasă şi unul iese ca învăţător. Asta înseamnă că 999 eşuează.

Se poate să nu cadă fizic, dar sunt slăbiţi intern şi sunt gata să meargă pe acest drum fără să atingă scopul creaţiei, scopul vieţii. Ei nu ripostează la faptul că este necesar să se găsească un răspuns la întrebarea: care este menirea vieţii mele, ci îmbătrânesc şi simt că nu mai au puterea să o facă. Asta se întâmplă pentru că nu şi-au construit un sprijin, o balustradă care îi va sprijini şi îi va ajuta să se ridice şi nu îi va lăsa să cadă. Acest lucru este foarte important.

Este ca şi cum am face un tratat de ajutor reciproc, o asumare a relaţiei dintre prieteni, dintre grupuri. De aceea, este atât de important să ştim ce se întâmplă în fiecare grup şi să ne ajutăm unul pe celălalt.

Aşa cum este scris: Nu există niciun profet în acest oraş, tot aşa prietenii din alte grupuri pot câteodată să ajute un om şi să îl influenţeze mai mult decât cei de lângă acesta. El poate suspectă că cel mai apropiat prieten are un anumit interes propriu şi poate găsi o vină în intenţiile lui egoiste. Dar nu simte acelaşi lucru pentru alte grupuri. Vede că oamenii din alte locuri încep să vorbească despre el şi îi arată cât de important este el pentru ei iar pe de altă parte, înţelege că trebuie să corecteze ceva în el însuşi, aşa cum este spus: Ar trebui să pui judecători şi poliţişti la toate porţile.

Este foarte important. De obicei, după toate ascensiunile colective, câţiva oameni cad, pentru că după o urcare apare întotdeauna o îngreunare a inimii. Ar trebui să fim de pază!

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 3/18/12, Shamati nr. 8

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: