Nu invatam prin intelect

Prin descoperirea lumii superioare, noi incepem sa intelegem despre ce au scris cabalistii. Toate textele pe care le studiem devin clare. Ele sunt intelese de noi ca un fel de nuvela incredibila plina de sentimente minunate si atingeri inalte, o mare revelatie a Lumii Infinitului ( Ein Sof). Dobandim senzatii si un intelect de un miliard de ori mai mari decat ceea ce avem astazi. De aceea incepem sa simtim lumea superioara. Lumea noastra, nici nu exista in raport cu starile superioare.

Pe de o parte, nu exista alta posibilitate de a atinge scopul creatiei decat prin studiul intelepciunii Kabbalah.

Pe de alta parte, nu exista conditii anterioare pentru a putea studia aceasta intelepciune. De aceea orice o poate studia indiferent de educatia anterioara, de caracter sau origine.

Nu conteaza nimic din toate astea, incluzand cunoasterea limbii ebraice.

In principiu aceasta intelepciune atinge o persoana la un asemenea nivel incat tot ceea ce e necesar sa faca e sa invite actiunile sale asupra lui. Asta inseamna ca intelepciunea insasi se afla in Lumina Superioara. Te atinge pe o anumita frecventa. Functioneaza si te influenteaza. Tu trebuie sa te plasezi sub actiunea si influenta ei iar apoi va crea in tine deficientele necesare. Va incepe sa umple aceste locuri vacante cu senzatii si intelect.

De aceea, toate caracteristicile corporale pe care le avem in prezent nu conteaza catusi de putin. Poti fi o persoana isteata si inzestrata, in Kabbalah, nu te va ajuta.

In intelepciunea cabala un singur lucru te va ajuta, iar asta e naivitatea, cand te indrepti direct la scop si nu faci nici un alt fel de calcul. Asta e primul lucru pentru mine, iar restul e secundar. Daca esti directionat pe acest sens, vei atinge scopul.

 

Lectie Virtuala 25.11.2012

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: