Nu mai fi nemultumit

115.05Lucrarea lui Amalek, a Klipa, este de a scădea măreția Creatorului, măreția țelului, a spiritualității, ca și când ar exista valori mai importante în lumea noastră.

Klipa lucrează împotriva sfințeniei nu pentru a o întuneca, ci doar pentru a crea unele tulburări pe drumul către ea, astfel încât să observăm unde suntem și cu ce ar trebui să ne asociem: egoism sau dăruire.

Nu suntem conștienți de cât de mult ne ajută forțele malefice în viața noastră să ne poziționăm corect în această lume. Dacă nu am simți durerea, ne-am băga mâna în foc fără să observăm că arde. Acesta este modul în care adulții cresc un copil, avertizându-l constant despre acțiuni periculoase. Când copilul va crește, va înțelege la ce să aibă grijă și va acționa corect.

Așa face înclinația malefică, egoismul. Descoperim intențiile noastre egoiste în fiecare stare, au o forță și un caracter diferit și putem lucra împotriva lor și le putem transforma pentru a le oferi. După câteva astfel de acțiuni, începem să-l descoperim pe Creator.

Amalek stă între noi și Creator și îl ascunde de Creator, împiedicându-ne aparent să ne apropiem de Creator. Cu toate acestea, prin aceasta, el ne concentrează de fapt asupra Creatorului, dar în forma opusă. În această formă opusă putem înțelege acest indiciu, simți și descrie Creatorul prin el. Altfel, pur și simplu nu putem.

Așa se întâmplă întreaga noastră avansare: mai întâi, suntem trageți de egoism, apoi începem să vedem cât de egoistă este această atracție și apoi este posibil să o evităm și să obținem bunătate autentică. Nu există altă cale de a ne apropia de Creator decât de a recunoaște înclinația noastră rea, Klipa, și de a ne bucura de ea așa cum a fost la început în Egipt în primii șapte ani de satisfacție.

Când ne conectăm cu acest Klipa, vedem că este bun numai pentru burta noastră, dar nu și pentru sufletul nostru și că este imposibil să ajungem la binele adevărat în acest fel. Acest Klipa, care ne-a crescut peste șapte ani de satisfacție în Egipt, ne aduce la recunoașterea răului său și nu-l mai dorim. Aceasta se numește „ajutor împotriva”. Înclinarea rea ​​ne dezvoltă într-o asemenea măsură încât începem să o disprețuim, să o respingem și să o urâm, să o suferim.

Acesta este modul în care întreaga lume se bucura de egoismul ei. Cu cât dorințele egoiste ale unei persoane erau mai mari, cu atât avea mai mult succes și se bucura mai mult de viață până când a venit vremea „ultimei generații” și începem să dezvăluim cât de defectuoasă a fost întreaga noastră dezvoltare egoistă din trecut. Nu ne mai putem folosi egoismul pentru că nu dă niciun rod.

Descoperim brusc că regele este gol! Nu este deloc un rege! Atunci vrem să-l înlocuim pentru că nu putem exista fără să ne bucurăm de viață. Dacă acum nu mai suntem mulțumiți de viața pe care am avut-o în secolul al XX-lea și nu este suficient să fim bine hrăniți, bogați, nobili și educați pentru a fi fericiți, dacă toate acestea nu aduc împliniri, atunci el este nu mai este rege.

Aceasta este exact perioada în care ne aflăm, așa cum este scris: „Și copiii lui Israel au oftat din muncă”. Adică nu vrem să fim sub controlul dorinței noastre egoiste, sub puterea faraonului, regele Egiptului. El a devenit exact opusul și ne aduce răul și ne atrage spre activități dăunătoare.

Acum, în timpul pandemiei, vedem că toată cursa pentru obiective egoiste s-a dovedit a fi o fraudă. Am construit piramide uriașe și vedem că nu există nicio speranță de a primi vreo împlinire de la ele. Construiam palate, dar sunt morminte pentru morți.

Din lecția zilnică de Cabala, 18/04/21, „Amalek

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: