Nu pierde punctul adeziunii

Daca am fi fost corectati in Lumea Infinitului, toate influentele de Sus (de la cea mai rea, la cea mai buna, asa cum sunt simtite in dorintele noastre de a primi placere sau in materia noastra) nu ar schimba deloc atitudinea noastra fata de Creator. Asta, pentru ca dorinta noastra ar fi supusa Primei Restrictii (Tzimtzum Aleph), sub ecran, in daruire sau Lumina Reflectata.

Apoi, trebuie sa folosim toate starile prin care trecem, de la implinirea enorma, la golul total, cu singurul scop al justificarii Creatorului, sau glorificarea Lui, onorarea Lui si multumirea Lui. Deoarece, in aceste stari variate, de la gol, la implinire, El ne da oportunitatea de a determina atitudinea noastra catre El, ca ceva care este independent de ceea ce primim de la El, fara nicio conexiune cu dorinta noastra de a primi placere sau senzatia noastra din aceasta.

Ca rezultat, trebuie doar sa multumim Creatorului pentru oportunitatea de a ne ridica deasupra dorintei noastre, a naturii noastre, in credinta (daruire) deasupra ratiunii (implinirii), in daruire pentru daruire (Galgalta ve Eynaim sau GE) si in primire pentru daruire (GE plus AHP – Ozen, Hotem, Peh). In acest fel, vom accepta toate starile pentru un singur scop: de a le folosi pentru a simti Infinitul, in fiecare stare.

Asta este, trebuie sa avem o intentie complet corectata privitor la masura implinirii, si senzatia din dorinta, de la golul absolut si imensa suferinta,  la implinirea completa care comuta intreaga atentie de la Creator, la propria persoana. Daca ne-am corecta noi insine intr-o asemenea masura, am fi in Lumea Infinitului.

Ne determinam treapta noastra pe scara spirituala, in relatia cu corectia completa, Lumea Infinitului. O facem conform abilitatii noastre de a justifica starile pe care El ni le da, de a exista deasupra senzatiei pe care o simtim in dorinta nostra, de a pastra intentia si de a fi in conexiune cu El, Daruitorul, pentru a deveni similari cu El, pe baza oricarei senzatii.

Creatorul ne-a dat un punct de adeziune cu El. Totusi, in compensatie, El a creat in noi, de asemenea, dorinta de a primi placere, si El o creste constant. Aceasta dorinta anuleaza punctul de adeziune. Totusi, trebuie sa folosim dorinta care ne indeparteaza de adeziune si sa crestem conexiunea cu Creatorul, chiar cu ajutorul Lui. In acest fel avansam.

Din partea intai a Lectiei zilnice de Cabala, 6.09.10, Si Iacob a iesit

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: