Nu pot trai cu sau fara ei

Stiinta Cabala spune ca intreaga realitate consta in dorintele care evolueaza in mod constant. De la stadiul mineral, vine cel vegetal, urmat de cel animal si uman. Dorintele isi continua neabatut dezvoltarea in oameni  si de aceea fiecare generatie noua difera de cea anterioara, si chiar o persoana in decursul vietii isi schimba neincetat dorinta, egoul, si se dezvolta in mod constant.

Astfel, evoluam peste nivelul animal, construim societatea, industria, tehnologia, stiinta si asa mai departe. Totusi, saturarea este inerenta acestei dezvoltari. La inceput se manifesta in vechiul Babilon, cand o anumita situatie a fost creata: pe de o parte, oamenii au ajuns la un mai mare egoism, dorindu-si sa construiasca “un turn care sa atinga cerul”, iar pe de alta parte s-au afundat in ura reciproca, intr-o asa masura incat nu au mai reusit sa se inteleaga intre ei.

Aceste doua forte opuse i-au adus intr-o situatie greu de suportat. Acelasi proces se deruleaza intr-o familie inainte de divort: Sotii sunt legati intre ei cu legaturi puternice, copiii, o casa comuna, gospodaria, viata, si in acelasi timp experimenteaza o ura greu de depasit; nu mai pot sta impreuna. In astfel de circumstante, stiinta Cabala a fost revelata in Babilon.

Cabala invata oamenii cum sa se ridice deasupra egoismului la conectarea reciproca, la armonie intr-o societate integrala. Astfel, devenim similari naturii care de asemenea este “rotunda” in esenta sa, cu alte cuvinte integrala, globala si inseparabil interconectata cu toate partile sale.

Daca ne-am fi apropiat natura in acest fel, am fi avut un echilibru si am fi revelat toate fortele care sunt si ne-am fi descurcat. Apoi ne-am fi conectat fortei generale care conduce totul. Totusi, umanitatea prefera in aceste zile sa respinga calea corectiei si se separa, ca si in exemplul cu sotii care divorteaza.

Asa cum se spune in intelepciunea Cabala, 3700 ani mai tarziu ajungem din nou in acea stare; totusi, de data asta nu avem unde fugi unii de altii. Vom fi total interconectati intre noi, ne vom uri unii pe altii, si nu ne vom putea descurca unii cu altii. Egoismul nostru creste la stadiul de cea mai mare multi-criza, si asa cum scriu Cabalistii, asta se intampla la sfarsitul secolului 20.

Cand am inceput sa studiez intelepciunea Cabala in 1975, nu am crezut ca totul se va intampla in felul acesta. Parea ceva atat de departat si irealizabil. Ar putea ajunge lumea la criza in domeniile educatiei, culturii, familiei, drogurilor, terorismului, tehnologiei sau stiintei? Se vor simti oamenii din intreaga lume interconectati? Nimic din toate astea nu putea fi simtit atunci.

Cu toatea astea s-a intamplat in decursul catorva ani. Astazi ne aflam in acel stadiu pe care il descria povestea Babilonului si de aceea stiinta Cabala este deschisa lumii pentru prima data de atunci.

Fiind revelata lumii, invita pe toti sa se obisnuiasca cu legile generale ale realitatii astfel incat sa ne ridicam deasupra egoismului si sa traim intr-o interconectare reciproca, ca o familie mare. Intr-adevar, forta globala ne inconjoara din ce in ce mai strans, presandu-ne atat demult incat ar putea duce la distrugerea umanitatii.
Din Lectura de la Roma 5/20/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: