Nu poţi să trăieşti fără femeie

Întrebare: De ce are societatea o atitudine de desconsiderare faţă de femeie? De ce consideră bărbaţii femeile mai jos de ei?

Răspuns: Această atitudine rezultă din faptul că femeile nu pot atinge pe cont propriu  spiritualitatea. Depind de bărbaţi pentru asta.

Sufletul comun este constituit din părţile masculină şi feminină, unde partea femeiască, Nukva, este dorinţa de umplere. În lumea noastră acest lucru este exprimat prin faptul că femeia are nevoie de o casă în care ea să poată naşte copii şi să aibă grijă de ei. Copiii ei conţin întreaga ei viaţă. De aceea ea depinde de societate într-o măsură mai mare decât un bărbat. Ea are nevoie de stabilitate şi de încredere în ziua de mâine.

Cu alte cuvinte, o femeie simte mai multă insatisfacţie şi aceasta este o premiză pentru dezvoltarea ei spirituală, iar acest fapt este perceput în societatea noastră egoistă ca slăbiciune. În mişcarea spirituală, totul este invers, fiindcă cu cât dorinţa este mai mare, cu atât persoana avansează mai mult. Noi, creaturile, depindem numai de dorinţă. Dacă această dorinţă este orientată spre drumul cel bun, atunci aceasta este cheia succesului.

De aceea, fără ca bărbaţii să absoarbă dorinţa femeilor, ei nu vor fi în stare să avanseze către spiritualitate.

Din lecţia din 3/5/11 Scrierile lui Rabaş

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: