Nu putem ramane asa cum suntem

Este spus: „ Exista multe ganduri in inima omului, dar salvarea de la Creator vine cat ai clipi din ochii.” Deci toate pretentiile noastre sunt justificate, dar ele toate ar trebui sa devina una singura: Trebuie sa il revelam pe Creator; altfel nu avem nici o sansa sa intelegem, sa simtim, sa avansam sau sa dobandim succesul. Asta inseamna ca noi nu putem ramane asa cum suntem, neintelegand nimic si  neatingand nimic, neputand iesi din aceasta stare.

Aceasta stare disperata si lipsita de speranta este cea mai buna; este exact asa cum lucrurile ar trebui sa fie. Reprezinta descoperirea vasului care cu adevarat are nevoie de tratament. Dar trebuie sa fie descoperit ca rezultat al clarificari problemelor, intentiilor, ca rezultat al „ nu este altcineva in afara de EL” de la inceput, ca tot ceea ce fac este pentru a revela Creatorul. Dar de ce as avea nevoie de asta? Pentru ca asta este scopul Creatiei, iar eu aduc astfel multumire Lui.

Revelarea Creatorului se poate petrece doar in vasul colectiv, in dorinta colectiva. Noi construim aceasta dorinta colectiva pornind de la punctele din inima, pe care le conectam cand ne ridicam deasupra noastra. Cu exceptia acestor puncte din inima, orice altceva este doar animalitatea noastra, pe care noi o coboram chiar mai jos. Astfel am clarificat intreaga structura a sufletului nostru general. Acesta e felul in care ar trebui sa fie.

Revelarea Creatorului se petrece involuntar, insemnand in mare confuzie, iar asta e bine. Ar trebui sa ne axam doar pe acest gand, pe intentie, pe cautare si sa adaugam asta bucuriei „ ce munca ni s-a dat noua, dintre toti oamenii.”  Te poti visa in alt loc, stand acasa in fata televizorului, intr-un fotoliu, urmarind ceva seriale, sau ceva de genul asta. Dar gandeste-te doar, cat de special esti tu dintre miliardele de oameni din lume, cu scopul de a-i ajuta pe ei, pentru a-L descoperi pe EL, pentru a-ti servi prietenii si in toate astea sa gasesti pacea si fericirea.

Lectia a doua de la Conventia Arvut Arava din 23/02/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: