Nu starni focul asupra ta

Există o interdicţie strictă: Nu trebuie niciodată să vorbeşti despre stările interioare în care te afli. Pana la urma, mulţi dintre prietenii tăi nu au încă ecranul anti-egoist  şi ei te pot afecta cu invidia lor, ura si mândria, chiar fără a dori să facă acest lucru.

Ei aparent nu vor sa-ti faca rău, dar lipsa corectarii lor interioare îi obligă să facă asta, dacă văd că eşti deasupra lor şi ai mai multa inspiratie, dacă ai realizat mai mult conexiunea şi ai ajuns mai aproape de scop. Cel care nu a atins încă corecţia, nu poate tolera acest lucru şi te va afecta.

Dacă începi sa impartasesti senzatiile tale personale, vei declanşa focul asupra ta. Este scris că 99% din toate eşecurile se întâmplă datorită „ochiului rau”. Aceasta nu este o superstiţie mistică în care oamenii cred, ci mai degrabă invidia normala a cuiva pentru tine.

Ca o chestiune de fapt, existăm în sistemul de forţe şi dorinţe conectate. Cel care te invidiază, iti diminueaza puterea. În loc de iubire şi de conectare, el transfera o forta negativa asupra ta.

Dacă acest lucru se întâmplă doar în lumea de afară, nu putem face nimic in legatura cu aceasta pentru ca lumea este încă necorectată. Cu toate acestea, în cazul în care acest lucru se întâmplă cu un prieten dintr-un grup şi, în plus, esti de vina pentru ca i-ai provocat o astfel de reacţie, inseamna ca l-ai afectat atât pe el cât şi pe tine însuţi. Tu eşti cel care a provocat acest „ochi rău”, şi nu este vina prietenul tău pentru că el nu a ajuns încă la corecţie.

Sistemul de legi ne forţează să acţionăm în acest fel. Forţele invidiei, urii, mândriei, setei de putere si gloriei sunt opuse forţelor pozitive ale iubirii si daruirii. În scopul de a permite forţelor pozitive sa acţioneze în noi, trebuie să fim modesti.

Cabalistii explica cum ar trebui să utilizam toate aceste forţe, astfel încât acestea să faciliteze progresul bun, eficient şi rapid.

Din partea 1a Lecţiei zilnice de Cabala 5/26/2011, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: