Nu te impovara cu bagaje suplimentare pe cale

Munca noastra interioara ne este revelata treptat, in parti care tin de realizarea ei. Nu ni se da posibilitatea de a vedea intreaga munca pe care am realizat-o, pentru ca acest lucru ar putea constitui un obstacol pentru noi.

O persoana este constant consumata de dorinta revelata ei in momentul prezent. Ea uita tot ce a facut in trecut si se simte golita in mod constant. Cu cat muceste mai mult, cu atat mai mult lucrurile pe care le-a realizat deja devin ascunse ei.

Chiar daca ea a facut mai multe corectii si nu dispare nimic, ea are sentimentul ca nu a facut nimic. Aceasta se intampla pentru ca ea sa aiba permanent posibilitatea sa faca mai mult, astfel incat o noua dorinta sa fie revelata ca si prima oara. Acest lucru continua pana cand persoana efectueaza un anumit volum de munca. Atunci, intr-o actiune finala numita Rav Paalim UMekabtziel ea va revela intreaga corectie pe care a acumulat-o.

Totusi, pe parcusul drumului suntem obligati sa uitam toate starile prin care am trecut pentru a primi o dorinta pentru actiunea urmatoare. Altfel, noi ne-am opri si am fi incapabili sa continuam sa avansam. Atata timp cat o persoana nu si-a facut toate corectiile, toata munca anterioara este ascunsa de persoana, ca si cum nu ar fi facut nimic. Si totusi, totul va fi revelat dintr-odata, la Sfarsitul Corectiei !

Totul se repeta din nou, dar de vreme ce o noua dorinta vine catre noi, pare ca este o stare complet noua. Este ca si cum am incepe totul din nou in fiecare zi. Noi revelam o noua pofta si gusturi noi in lumea materiala, la fel ca in lumea spirituala.

Prin urmare, chiar daca pare ca nu am facut nimic in spiritualitate si ca nu am obtinut nimic, mai tarziu vom revela ca nu este asa. Dar pana la Sfarsitul Corectiei, nu putem cere sau nu ne putem ruga pentru ceva ce meritam din trecut. Din contra, trebuie sa fim recunosocatori faptului ca trecutul ne este ascuns, pentru ca in acest fel nu suntem orbiti, ci ne protejeaza sa nu regresam. Ne ingaduie sa incepem toata munca de la inceput de fiecare data.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 06.07.2010, Studiul celor Zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed