Nu-ti fa autoanaliza

Cabalistii tuturor timpurilor au studiat problemele umanitatii si au analizat ce ne separa de imaginea cosmica, globala, armonioasa: „ce face natura umana atat de unica? Ce calitati speciale are? Cum pot fi reformate aceste calitati? Ce motiveaza o astfel de transformare?”

Cabala explica cum ar trebui sa trecem prin aceste schimbari interioare, cum ar trebui sa ne sprijinim unii pe ceilalti conform unui anumit principiu, a unui algoritm anume, pentru a putea ajunge la o mai mare echivalenta cu natura, pentru a ne adanci mai mult pentru a putea discerne calitatile opuse ei, si pentru a le corecta aplicand un anumit procedeu.

Mai mult, o persoana nu trebuie sa faca nici un fel de corectare asupra sa. Trebuie sa corectam conectarea dintre noi, si doar atunci vom obtine armonia.

In acest punct apare un alt aspect: In esenta, eu trebuie sa ma accept exact in felul in care sunt. Un mare numar de oameni pierd timp psihoanalizandu-se: „Nu-s bun de nimic, sunt puturos, lacom, gelos, samd.” Lasa-ti particularitatile de-o parte, nu ne deranjeaza. Totul va ajunge intr-un loc daca incepi sa iti doresti o buna conectare cu ceilalti: relatiile interumane, intelegerea reciproca, interdependenta.

Daca incep sa analizez, sa experimentez, sa construiesc corect relatia noastra, voi descoperi dintr-o data (ceea ce este de-a dreptul fantastic) toate calitatile care exista in mine: cele mai dezgustatoare si terifiante, de care ma simt rusinat chiar fata de mine. Si dintr-o vad ca am nevoie de ele, le cer,  pentru a putea primi si da celeorlalti si in felul acesta sa fiu parte integranta in acest organism enorm.

Vedem ca toate dorintele, cum ar fi hotia, minciuna, invidia, ura, respingerea si dorinta de a profita de ceilalti, toate aceste impulsuri interne cu care ne-am nascut ne sunt absolut necesare. De aceea, nici macar nu te gandi sa realizezi o astfel de auto-corectare! Este o mare greseala pe care grupul mondial o face destul de des.

Tot ceea ce trebuie sa faci este interconectarea. Nu critica defectele oamenilor: ele nu exista! Defectele se afla doar in conectarea dintre noi, nicaieri altundeva!

Asta este ceea ce numim „garantie”, o calitate pe care intelepciunea Cabalei se bazeaza foarte mult. Cand incepem sa studiem, incepem sa stabilim o conectare intre noi, iar aceasta intentie trebuie sa preceada fiecare incercare: contactul reciproc, responsabilitatea reciproca de a fi conectati cu ceilalti, nevoia de a descoperi conectarea interioara dintre noi.

In paralel studiem textele Cabaliste. Nu stim ce ni se intampla in timp ce le studiem si nici nu intelegem ce descriu. Noi citim doar despre starile noastre conectate viitoare, descrise de Cabalisti. Intr-o maniera asemanatoare, un copil ia o jucarie pentru ca natura il determina sa se joace si sa creasca.La fel si noi ne jucam in grup, ca si cand in felul acest construim modelul corect.

Dar ca rezultat, in timp ce citim despre asta, si noi atragem o stare mai inalta, la fel ca si copilul care se joaca cu o masinuta, cu un set de construit sau un puzzle. Intentionat ii dam tot felul de sarcini sub forma jocului, in timp ce el la modul cel mai serios inceraca sa le rezolve dupa cum ii dicteaza natura sa.

La fel ar trebui sa ne motivam si sa ne inspiram intre noi, fiind un exemplu unii pentru ceilalti, vorbind despre cat de important este. La sfarsit, toti trebuie sa fie stimulati de catre ceilalti, de entuziasmul lor, de intentia lor de a veni mai aproape, de a se uni, de a fi intr-o armonie interioara bine coordonata.
From the 5th lesson at the Moscow Convention, 6/11/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed