Nu-ti pierde timpul cu imposibilul

In Kabbalah, “interzis” inseamna “imposibil.” Ceva este interzis deoarece contrazice legile naturii si nu poate fi indeplinit. Insa noi suntem in starea de ascundere, ceea ce ne face sa credem ca putem sa facem aceasta actiune si sa obtinem un beneficiu din ea. Insa kabalistii iti spun, „E interzis!”, ca si cum ar vorbi cu un bebelus care incearca sa-si faca rau.

Raul facut de o astfel de incercare de a face o actiune incorecta nu trebuie neaparat sa vina direct; el poate sa vina intr-o forma indirecta. Ca urmare, ni se va parea ca am actionat corect si chiar am obtinut un profit, cand de fapt, ne vom pierde viata cu actiuni inutile, chiar daunatoare. Va fi necesara o lunga perioada de timp si de suferinta, pentru ca noi sa dezvaluim acest lucru.

De asta, kabbalistii ne avertizeaza, “Nu-ti pierde timpul si efortul. Nu poti sa schimbi nimic in acest fel, pentru ca sistemul Naturii e aranjat in alt fel decat iti imaginezi tu!”. Cu timpul, incepem sa ramanem in urma si sa nu indeplinim ceea ce se asteapta de la noi. Insa forta actioneaza conform nivelului nostru de maturitate, cerand de la noi o avansare si mai mare.

Cum nu inaintam, continuam sa simtim presiune, probleme si suferinta. De aceea, kabbalistii va spun, “Nu poti sa faci asta!”. Ei nu incearca sa va convinga, caci nu pot sa va explice lucrurile asa cum explica un profesor unui copil, spunandu-va ca nu ar trebui sa actionati intr-un anume fel, pentru ca nu puteti sa vedeti mai sus de nivelul vostru actual. De aceea, ei va spun cu fermitate: E interzis! Dar ca sa ii auziti, trebuie sa patrundeti intr-un grup si sa gasiti un profesor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: