Nu trebuie să ne temem, Creatorul ne va trage înainte

232.1Creatorul s-a restrâns pe Sine în interiorul unui punct negru pentru a ne face loc. Acest spațiu gol este umplut de anti-Creator, de lipsa luminii, pe care noi o dezvăluim ca o forță egoistă.

Creatorul se întoarce pe dos ca o haină și ne arată partea Sa inversă. Când simțim această latură inversă a forței superioare, o numim întuneric, spirite rele și tot felul de epitete negative la gradele inanimat, vegetativ, animal și uman.

Adică, împotriva fiecărei stări bune de pe treptele scării spirituale există o stare rea. În contrastul dintre aceste două stări, avem posibilitatea de a dezvolta senzații pentru a evalua avantajul luminii din întuneric.

Totul se dezvăluie doar din opusul său. Prin urmare, avansarea noastră trebuie să aibă loc în acest fel și nu ar trebui să ne temem de stările negative. De fiecare dată când cădem, trebuie să înțelegem că ne lipsește o conexiune mai puternică între noi. Creatorul, care este ascuns în interiorul acestei conexiuni, ne va trage înainte.

De fiecare dată, trebuie să ne echipăm tot mai mult cu sprijinul Creatorului, să-L înfățișăm între noi și să ne asigurăm că El este prezent în toate gândurile și acțiunile noastre. Cel mai eficient mijloc de a-l atrage pe Creator este rugăciunea noastră.

Din lecția zilnică de Cabala 3/1/22, „Cerem Creatorului să umple spațiul dintre noi”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: