Nu va bazati pe minte

Intelepciunea Cabalei nu este invatata pe calea mintii. Lumina ne afecteaza si Cabala creaza treptat in noi senzatia imaginii actelor Creatorului. Prin aceasta imagine, noi absorbim treptat intelepciunea Cabalei si lumea noastra interioara spirituala.

Noi dezvaluim in noi insine noua realitate care nu poate fi inteleasa de mintea pamanteana (corporala). La inceput, a fost creata dorinta de a primi, urmata de dezvoltarea mintii de a atinge ce a fost dorit. Prin urmare, daca nu avem inca vasele (dorintele) daruiri, nu avem de a semenea mintea de a intelege textele Cabaliste.

Toate recomandarile Cabalistilor sunt desemnate doar pentu a pregati si induce in sine insusi comtuarea proprietatilor de la primire la daruire. Mai mult, in conformitate cu dorintele noastre, vom incepe sa simtim. Apoi de la sentimente vom incepe sa intelegem.

Intreaga intelepiune a Cabalei vizeaza cunoasterea Creatorului. Daca ma concentrez asupra scopului de a intelege doar textul, m-am deconectat de abilitatea de a simti realizarea spirituala. Aceasta deoarece eu incep sa muncesc cu mintea corporala care devine cea mai importanta pentru mine.

Aceasta devine un obstacol in calea mea catre revelarea Creatorulu. Mintea mea corporala imi blocheaza abilitatea de a trece prin imaginea proprietatilor spirituale. De aceea Baal HaSulam a fost foarte furios cand i-a intalnit pe Cabalistii din Ierusalim care memorasera mecanic textele Zohar-ului.

Din partea 3 Lectia zilnica de Cabala 20.09.2010, Studiul celor zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed