Nu vei avea succes singur

Astazi traim vremuri speciale: lumea a ajuns in starea in care toti oamenii se simt ca si cum ar fi intr-o singura barca. Aceasta duce la oportunitati excelente pentru fiecare sa inceapa sa traiasca dupa o lege comuna a naturii – legea garantiei reciproce.

O criza globala si integrala a cuprins lumea. Asta inseamna ca noi toti suntem in aceeasi “barca”, un singur “vapor” in fundul caruia fiecare “face o gaura” si nu-i pasa de ceilalti. Si intr-adevar, nimeni nu va putea sa se sustina pe sine daca acum, nu vom incepe impreuna, sa ne sustinem unul pe altul

Asta numim noi garantie mutuala. Eu devin girant pentru toti, adica, garantez ca ei nu vor incalca aceasta lege. Si fiecare din ei, in schimb, semneaza pentru toti ceilalti, inclusiv pentru mine. Atunci, gasesc in interiorul meu curajul sa nu mai fac rau altuia, sa nu mai fac “gaura in barca”.

Daca noi toti ajungem la aceasta lege generala a naturii, vom simti intr-adevar ca nu ne lipseste nimic. Pana la urma, sunteti echivalentul naturii, deci ce poate fi mai bine de atat? Va veti simti fericiti si sanatosi si in deplina securitate. Nimeni nu va mai indrazni sa se apropie de granitele tarii tale si sa reclame drepturi asupra lor.

Si toate acestea datorita faptului ca voi sunteti echivalentul naturii care ne conduce de Sus. Toate aceste legi coboara sub forma uneia singura, “iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”, legea garantiei mutuale care ne ajuta sa obtinem o astfel de relatie.

Din “Portia saptamanala de Tora” 8/19/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed