Numai impreuna vom reusi

Intrebare: Atunci cand lucram ca sa ne unim cu altii, dezvaluim ego-ul comun sau ego-urile noastre personale?

Raspunsul meu: Cu totii lucram ca sa ne unim pentru a realiza o dorinta comuna de a dezvalui Creatorul, calitatea daruirii. Nu exista nicio separare intre ego-ul personal si cel colectiv. Eu depind de tine, tu depinzi de mine si toata lumea depinde de toata lumea. Daca o persoana face o gaura in barca noastra colectiva, toata lumea o sa se inece.

Ca urmare, individul si grupul sunt uniti ca unul (Ehad). Daca mergem la batalie impreuna ca sa atingem un obiectiv, atunci oare chiar conteaza daca e vorba de un individ sau de un grup? E ca o echipa: fie castigam impreuna, fie murim impreuna. Societatea are tot ce are si un individ – si invers. Ca urmare, conceptul de „individ” dispare si devine irelevant daca reusesc eu sau daca reuseste altcineva. Ceea ce conteaza e succesul sau esecul tuturor. Grupul si cu mine suntem acelasi lucru.

Asta se numeste Garantia Reciproca. Ideea este ca noi nu suntem capabili sa o atingem singuri, dar asta vrea Lumina Corectarii (Or Makif) pentru noi. Ni se da o conditie: sa ne unim ca un singur om, cu o singura inima. Insa noi nu suntem in stare sa facem asta. Ne dezvaluim incapacitatea de a stabili o legatura, care este cunoscuta drept “Tabletele sparte”. Noi intelegem ca nu suntem in stare de asta, caci suntem opusi Torei.

Unitatea nu este ceea ce mi-am imaginat eu ca este spiritualitatea. Eu mi-am imaginat ca e vorba de ceva ce pot sa obtin folosindu-mi ego-ul. Insa, pana la urma, eu nu vreau spiritualitatea, caci ea este opusul a tot ce mi-am imaginat vreodata ca este. Acesta este adevaratul rau care se dezvaluie in mine: faptul ca nu vreau unitate si ca sunt incapabil sa o ating. Asta se numeste „Vitelul de Aur”, unde Forta Superioara face pentru mine un vitel. E facut de Aaron, calitatea blandetii (Hesed), si aceasta revelatie are loc in interiorul unei persoane, ca rezultat al unui efort urias.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: