Numai prin studierea altora cineva se poate intelege pe sine

Întrebare: Cum poate o persoană sa foloseasca calitatile sale inerente pentru daruire?

Răspuns: Nu e nevoie să ne gândim la acest lucru, pentru că se întâmplă în mod automat. Nu trebuie sa lucrez împotriva calitatilor mele inerente şi înclinaţiilor mele sau sa încerc să le schimb sau să le”corectez”. La urma urmei, nu as avea niciun indiciu cu privire la ce să fac cu mine însumi.

Toata munca noastră constă în in includerea noastra în mediul corect şi in a avea o influenţă de la el cât mai mult posibil. Desigur, trebuie să verific mai întâi şi sa stabilesc că aceasta este mediul de care am nevoie. Dar după ce am verificat şi am intrat în el, atunci tot ce vreau este ca acest mediu să mă influenţeze.

Nu ştiu cum puterea pe care o primesc de la mediul meu va afecta calităţile mele inerente şi înclinaţiile. Nu fac ipoteze cu privire la ceea ce va veni de la această conexiune. Singura mea alegere şi clarificare este pentru a stabili dacă acest mediu se potriveste înţelegerii şi senzaţiei mele despre o societate înălţata şi unica, menita daruirii şi revelaţiei  Creatorului.

Cu toate acestea, modul în care aceasta ma afectează pe mine şi calităţile mele şi cum unul influenţează pe celelalt este ceva necunoscut pentru mine, pentru moment. Acest lucru este ceva despre care voi afla mai târziu, atunci când voi începe sa dezvălui nivelurile spirituale şi sa înţeleg modul în care lucrurile funcţionează cu adevărat. Cu atât mai mult, aceasta nu va veni la mine la nivelul meu actual. Numai după ce cresc la nivelul următor şi ma uit în jos spre locul unde am fost, voi fi capabil să observ şi să înţeleg acest proces.

Întreaga munca spirituala este în credinţa deasupra ratiunii, este în atingerea fortei daruirii mai presus de forta recepţiei. Până ce acest sistem nu este construit în mine, perceptia mea nu îmi va permite să percep, să ating  şi să înţeleg ceea ce se intampla cu adevarat.

Înlănţuirea calitatilor noastre intrinseci nu este scopul nostru. Cand cineva este în daruirea de dragul de a darui, el nu are nicio capacitate de a atinge scopul calităţilor sale inerente şi de a influenţa mediului înconjurător. Numai atunci când el începe conectarea cu alte suflete şi primeşte de dragul de a darui, numai apoi, datorita acestei legaturi, el începe sa învete despre sine.

Niciodata nu voi afla nimic despre mine, daca nu încep sa dăruiesc altora. Apoi, în legătură cu ei şi prin atitudinea mea faţă de ei, voi începe să mă înţeleg pe mine insumi. Ei vor deveni un punct de referinţă în raport cu care eu pot măsura. La urma urmei, avem mereu nevoie de două puncte, în scopul de a masura ceva. Dacă eu sunt singur, în raport cu ce ce voi măsura?

Acesta este motivul pentru care atunci când stabilesc o conexiune corectă cu alţii şi ii studiez, ma studiez, de asemenea, pe mine insumi.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 9/23/2011, Scrieri de Rabash

3 Comentarii

  1. ,,Întreaga munca spirituala este în credinţa deasupra ratiunii,”.Nu mai este Cabala o stiinta,s-a transformat in religie?Toata evolutia umana de pana acum a mers spre dobandirea constientei de sine,iar aici suntem indemnati sa renuntam la aceasta,la propria individualitate;asta nu inseamna sa abdici de la viata si sa negi mersul evolutiei?

  2. Credinta deasupra ratiunii inseamna credinta deasupra egoului, iar asta se obtine dupa trecerea barierei care ne desparte de spiritualitate. Acum, aici, in aceasta lume materiala, in aceasta perceptie a realitati in care ne vedem separati unul fata de altul, nu intelegem ce inseamna.
    Cabalisti ne spun ca putem asemana credinta deasupra ratiunii cu ceea ce simte un om de stiinta care este in pragul unei descoperiri, cand stie cumva ca ceea ce cauta exista dar inca nu a gasit calea de a o demonstra si pune in practica.

  3. Aaaaa,si de aici rezulta ca oamenii de stiinta au de fapt credinta deasupra ratiunii?

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed