O alta solutie

Pe calea spirituala, de multe ori gresim. Credem ca exista alte forte in afara Creatorului, care ne-ar pute ajuta. Deodata ne cufundam in munca si hobby din nou. Pierzand credinta in avansarea spirituala, incepem sa ne bazam pe noi insine si pe altii din cercul nostru

Suntem inconjurati de multe obstacole care ne duc aiurea: putina religie, putin misticism, si alte cai de a ne insufleti existenta Dar toate acestea sunt temporare. La sfarsitul acestor de cautari (care pot destul de lungi), persoana se regaseste in acelasi loc. Realizeaza ca sta in fata unui yid aici si trebuie sa il reveleze pe Creator. Problema nu consta in faptul ca el nu vrea.

Starea superioara la care persoana trebuie sa fie adusa este una speciala. Trebuie sa ma ridic deasupra egoismului nu pentru ca m-as simti mai bine. In acest caz, pot alege din doua stari pe cea mai buna, ceea ce inseamna ca actionez pe baza unui principiu vechi si egoist. De la persoana este asteptat sa isi doreasca altceva.

Baal HaSulam descrie in articolul „Nu exista nimeni in afara de El”: Daca o persoan comite un pacat, el trebuie sa il regrete si sa ii para rau pentru ca l-a comis. Dar aici, de asemenea, trebuie sa plasam durerea si parerea de rau in ordinea corecta: Unde plaseaza cauza pacatului, pentru ca acela este punctul care trebuie regretat.

Apoi, plin de remuscare trebuie sa spuna: „Am comis acel pacat pentru ca Creatorul m-a aruncat de la sfintenie in mizerie…”

La fel este si pentru starea de ascensiune: persoana ar trebui sa vada clar ca asta se intampla doar din cauza ca Lumina il ridica pentru  moment.

Urcarea spirituala are loc in doua etape: in prima etapa, persoana se simte complet dependenta de fortele guvernatoare superioare. Al doilea stadiu este atunci cand ea realizeaza ca tot ce o guverneaza, intern si extern este aceeasi forta. Bine si rau este tot aceasi forta. Nu exista pedeapsa sau recompensa. Normal, nu este nimic in fata doarece totul este programat si ea este doar un instrument de implementare in mainile Luminii.

Mai tarziu, punctul din inima se trezeste in persoana, cu ajutorul caruia ea adusa mediului. Mediul corect este alcatuit din profesor, texte Cabaliste, si grup. Facand un efort sa lucram cu el pe baza vechilor reguli, persoana inca nu poate primi nimic spiritual deoarece este conectata cu ei prin egoismul sau.

De ce avem nevoie de aceste stadii? Si acolo sunt mult mai multe in interior, grade mult mai sublime deasupra acestora. Toate au ca scop sa ii demonstreze persoanei ca nu exista nici o alta solutie: sa actionezi nu asa incat sa te simti bine in egoismul tau ci ca sa te conectezi la un mediu strain tie, cu o forta care pare exterioara tie: Creatorul.
Din Lectia a 4a a Conventiei de la Berlin 1/29/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: